De ultieme afkoelroute door Tilburg – bij deze zaken kun je terecht voor het lekkerste ijs!

In het lekkere lenteweer wil je natuurlijk graag een rondje fietsen of wandelen, maar in die hitte moet je wel genoeg afkoeling opzoeken! Wij hebben voor jullie een prachtige afkoelroute uitgestippeld langs de ijsboeren met het lekkerste ijs in Tilburg. Dus pak je fiets of doe je wandelschoenen aan en bereid je voor op de meest chille route die je ooit af zal leggen! (houd wel rekening met de openingstijden van de zaken!)

Intermezzo

We beginnen lekker centraal in het centrum. Je kunt kiezen voor Intermezzo 1 aan het begin van de Heuvelring of voor de kleine Intermezzo die nog iets meer in het centrum ligt. Het mag ook allebei natuurlijk! Maar houd wel plek over voor de rest van de dag! Bestel de smaak van de maand, een van de vele verschillende soorten ijs of een lekkere wafel.

Dutch Homemade

Van misschien wel de bekendste ijszaak van Tilburg gaan we door naar Dutch Homemade in de Emmapassage. Ga voor een lekkere macaron, bonbon of natuurlijk voor een ijsje! Een combinatie hiervan mag natuurlijk ook. Je kunt natuurlijk ook een koffietje halen voor de benodigde energie voor deze tocht!

Friandries

Ga voor echt vakmanschap en haal een lekkere bonbon bij Friandries. De chocolade kunstwerkjes brengen je even helemaal tot rust brengen tijdens deze afkoelroute! Daarnaast serveren ze heerlijk ijs! Dat aanbod kun je bijna niet afslaan toch?

Kiosk Spoorpark

Ga even lekker zitten in het gras, speel een potje basketbal of kijk uit over heel de stad vanuit de Kempentoren in het Spoorpark. Haal een lekker ijsje bij de Kiosk en rust even lekker uit. Je hebt ten slotte nog even te gaan!

‘Skaafijs’ van Domme Kar

Misschien heb je onderweg nog geluk en kom je óók de Domme Kar nog tegen! Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen kun je zelfs naar de Domme Kar bellen en als je geluk hebt komt Richie dan jouw kant op! Wil je meer weten over de tropische scooter gevuld met schaafijs? Lees dan vooral even de 013 vragen aan Richie Ramautarsing van Domme Kar!

De IJsvlinder

Ambachtelijk schepijs, vers voor jou bereid! Na het ietwat langere stuk van het Spoorpark naar de IJsvlinder in de Reeshof zijn de calorietjes al aardig verbrand en dus is het hoog tijd voor een nieuwe versnapering! Ga voor een lekker gebakje, een smoothie of neem er zelfs een hondenijsje bij! Extra leuk: ze hebben nu zelfs Spongebob ijs als wisselsmaak bij de IJsvlinder!

IJskar de IJskoning

Of je de IJskoning met zekerheid tegen gaat komen is nog de vraag, maar hij hangt meestal uit rondom het wandelbos! En als je hem dan tegen mag komen kun je hem natuurlijk niet voorbij laten rijden. Dus geniet van een lekker ijsje uit de kar van de IJskoning!

IJsspecialist EDMA

Écht alleen maar ijs eten op een dag is natuurlijk wel een beetje te veel van het goeie. Dus houd je niet in en bestel wat sushi of een lekker frietje! Met natuurlijk een ijsje als dessert. Zo tipte onze collega Daan je een paar weken geleden over de klassieke Valencia!

Karvansara Vittorio

Verbrand de sushi of friet lekker tijdens je tocht langs de Ringbaan-Oost richting de Piushaven! Neem plaats bij Karvansara Vittorio voor een verfrissend Perzisch ijsje. En bereid je alvast voor op het laatste stuk van maar liefst 350 meter!

Porto Koffie en IJs

Yes! Je hebt de tocht helemaal afgerond! Je bent een goeie twintig kilometer onderweg geweest. Op deze laatste locatie kun je heerlijk tot rust komen aan het water. Ga voor een klassieke Venetiaanse koffie, een Iced Caffee met siroop of natuurlijk nog één laatste ijsje. Een biertje of wijntje kan natuurlijk ook geen kwaad! Die heb je na zo’n dag natuurlijk wel verdiend!