De vakantie is begonnen! 7x toffe (buurt)speeltuintjes in Tilburg

Speeltuintjes in Tilburg

Waar kan je de leukste (buurt)speeltuintjes in Tilburg vinden? Dalí van Zonderzooi ging op pad en kwam verschillende toffe speeltuinen voor jong en oud tegen. Van kleine speeltuintjes voor peuters tot grotere speeltuinen met een kabelbaan: hier moeten jouw kids deze zomer heen om zich lekker te vermaken!

Tekst & foto’s: Dalí Brackenie

#1 Mattheusbos (Korvel)

speeltuintjes in Tilburg

Het Mattheusbos is een klein bos achter de Korvelseweg, waar ook een fijne speeltuin bij zit. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich hier prima vermaken en ondertussen kan je zelf lekker op een van de vele bankjes toekijken. Het Mattheusbos heeft veel verschillende speeltoestellen en een groot klimrek. Ook heeft de speeltuin een picknicktafel, zodat je gezellig samen kan picknicken of een broodje kan eten.

  • Locatie: Capucijnenstraat 76, 5025 LH Tilburg

#2 Speeltuin Kerkibo (Oud-Noord)

Speeltuintjes in Tilburg

Woon je in de buurt van de Goirkestraat? Dan is de speeltuin bij Kinderboederij Kerkibo vast wat voor jouw kids! Dit speeltuintje heeft veel verschillende speeltoestellen voor jong en oud. Zo zijn er draaitoestellen, klimrekken en glijbanen. Ook is er een kabelbaan, waar de wat grotere kinderen lekker vanaf kunnen sjezen. Zijn jouw kinderen gek op dieren? Neem dan eens een kijkje bij de naastgelegen kinderboerderij.

  • Locatie: Bisschop Bekkerslaan 202A, 5046 JK Tilburg

#3 Speeltuin Maria Goretti (Theresia)

In de wijk Theresia vind je Maria Goretti, een speelpark dat al meer dan 30 jaar in Tilburg is gevestigd. Deze voormalige kloostertuin is een speeltuin en kinderboerderij in één. Hier kunnen kinderen genieten van verschillende speeltoestellen en daarnaast zijn er ook skelters te leen. Ook is er een hoog klimrek, waar de wat oudere kinderen zich kunnen vermaken. Voor alle leeftijden is er dus wel wat te beleven bij Maria Goretti!

  • Locatie: Stedekestraat 17, 5041 DM Tilburg

#4 Speeltuin Armhoef de Werf (Armhoef)

speeltuintjes in Tilburg

Deze nieuwe speeltuin ligt in de wijk de Armhoef, dicht bij de Piushaven. Hier kunnen kinderen lekker hun gang gaan met alle speeltoestellen. Zo is er een grote schommel waar veel kinderen samen op kunnen, zijn er verschillende glijbanen en is er een kabelbaan. Natuurlijk is er ook aan de kleintjes gedacht, want er zijn ook veertoestellen en wipjes voor peuters.

  • Locatie: De Werf 181, 5018 CB Tilburg

#5 Speeltuin Tarwehof (Rooi Harten)

speeltuintjes in Tilburg

Speeltuin Tarwehof ligt aan het Kromhoutpark. Deze speeltuin is niet erg groot, maar vooral bedoeld voor de kleintjes. Hier kunnen de kinderen lekker wip-wappen en kan je zelf goed toezicht houden, want er staat een hekje omheen. Naast de speeltuin staan ook een paar buiten-fitnessapparaten voor ouders. Zo kan je zelf ook nog even bewegen terwijl de kinderen aan het spelen zijn! Bovendien is er voor de oudere kinderen nog een toffe speelbrug bij het water.

  • Locatie: Tarwehof 87, 5025 MN Tilburg

#6 Quirijnstokpark (De Quirijnstok)

Ken je het prachtige Quirijnstokpark al? Hier kan je niet alleen een wandeling door de natuur maken, maar ook voor kinderen is er veel te beleven. Zo is er een kinderboerderij en een grote speeltuin met veel verschillende speeltoestellen. Er zijn genoeg glijbanen, klimtoestellen en schommels voor groot en klein. Ook leuk: neem een kleedje mee en ga hier lekker samen picknicken.

  • Locatie: Sweelincklaan 452, 5012 BE Tilburg

#7 Speeltuin Stuivesantplein (Broekhoven)

Speeltuintjes in Tilburg

Dit speeltuintje mag gerust een speeltuin genoemd worden, want het is ontzettend groot! Kinderen kunnen onder grote pijpen doorklimmen, er is een kabelbaan en ook zijn er veel verschillende klimrekken. Daarom is er hier voor jong en oud uren plezier. Naast de speeltuin zit nog een ander speeltuintje, waar vooral peuters terecht kunnen.

  • Locatie: Stuivesantpark, 5021 GR Tilburg