De verkoop van het theaterseizoen kan van start bij Theaters Tilburg

De verkoop van het theater- en concertseizoen 2015/2016 kan van start bij Theaters Tilburg. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een gevarieerd programma, een nieuw seizoensmagazine en de website. De verkoop van het nieuwe theaterseizoen start op vrijdag 15 mei om 12:00 uur. Maar het programma is vanaf vandaag al te bekijken op www.theaterstilburg.nl.

Landelijke premières

Komend seizoen rolt Theaters Tilburg de rode loper weer uit voor premièrepubliek! Zo opent het seizoen met de landelijke première van de musicalhit Grease (13 sep), compleet met BN’ers, veel pers, kortom volop bekijks bij de hoofdingang. Op 17 oktober schittert ‘onze’ Roy Donders tijdens de première van zijn Glitter & Glamourtour in de schouwburg. En ook 24Kitchen-personality (en Tilburger) Rudolph van Veen verkiest de schouwburg voor zijn première van de culinaire kerstshow Rudolph’s Christmas op 12 november.

Highlights

In de categorie ‘Groots Gemonteerd’ noemen we meteen de Disney musicalklassieker Beauty and the Beast (3 t/m 8 mei). De dertigkoppige cast wordt aangevoerd door de beste musicalsterren van Nederland. Met maar liefst tien trailers vol indrukwekkende decors en schitterende kostuums is dit de grootste reizende musical van het seizoen. In de categorie ‘Buitengewone Toneelhappening’ noemen we Borgen (2 & 3 apr) én de thema-avond Lift Us Up van Het Zuidelijk Toneel (03 nov). En ook publiekslieveling Huub Stapel met zijn hoofdrol in de toneelversie van Intouchables (11 & 12 jun) mag in dit rijtje niet ontbreken.

Internationale topproducties

En dan zijn er de jaarlijkse internationale topvoorstellingen waar onze programmeurs hun oog op hebben laten vallen. Deze toonaangevende producties zijn over het algemeen slechts in enkele Nederlandse steden te zien, zoals het Australian Dance Theatre, het Britse Akram Khan Company of Black Grace uit Nieuw-Zeeland. Maar ook het ‘nieuwe circus’ van het Canadese Flip Fabrique en de Londense high-energyshow Blaze! In de concertzaal hoort u de top van de kamermuziek bij Souvenir en de Spaanse schatgraver van de oude muziek: Jordi Savall & Hespèrion XXI. En samen met partners als PaRaDox en Incubate brengen we o.a. het Japanse Hiromi: The Trio Project en Blixa Bargeld & Teho Teardo.

fototheater

Een goed gevuld seizoen voor cabaretliefhebbers!

Er is dit seizoen weer volop cabaret! Een greep uit het aanbod: Brigitte Kaandorp, Pieter Derks, Ronald Goedemondt, Plien & Bianca, Paul de Leeuw, Daniël Arends, Katinka Polderman, Youp en – ja, van weggeweest – Mini & Maxi. Ook nieuw talent wordt goed vertegenwoordigd: De Partizanen, Yentl en De Boer (winnaars Annie M.G. Schmidtprijs), Lieve Bertha en Herman in een bakje Geitenkwark. Kijk op www.theaterstilburg.nl bij genre cabaret voor het totale overzicht.

Jeugd- en familievoorstellingen

Onze programmering voor kinderen is uitgebreider dan ooit. Van het peuterfestival tot dansvoorstellingen, van toneel tot musical voor de hele familie. Denk hierbij aan het Prentenboeken Festival tijdens de Kinderboekenweek, de musical Rapunzel, Prinsessia, Joep Onderdelinden & Oorkaan, de jaarlijkse RO-familievoorstelling (De Gelaarsde Poes), Buurman & Buurman en Theater Terra.

Magazine aanvragen

Vanaf heden kunt u snuffelen op onze website en liggen er magazines klaar bij onze InfoService & Tickets in de hoofdhal. Via www.theaterstilburg.nl kan ook een gratis brochure worden aangevraagd en is de online versie door te bladeren.

Beeld gruyter: Yentl en De Boer (cabaret)
Beeld hoofdbeeld-new: OPERA2DAY (cover magazine)