UPDATE: Feest duurt buiten tot 2 uur!

Update: De gemeente heeft de Horeca toestemming gegeven om buiten door te feesten tot 2 uur. Mocht het Nederlands Elftal winnen wordt het dus volle bak gezelligheid in de binnenstad van Tilburg!

Wat een feest was het afgelopen wedstrijden op de Korte Heuvel, Piusplein en het Pieter Vreedeplein. Wedstrijden werden gewonnen en het feest barstte los. Met DJ’s buiten werden het mooie feestjes die na 01:00 uur werden voortgezet in de Tilburgse kroegen. Wat bleek afgelopen wedstrijd, het feestje buiten duurde door de verlenging en strafschoppen korter.

Nou had de horeca het geluk dat de gemeente flexibel omging met de tijden waarop de muziek buiten af moest (een halfuur later), maar ze willen een verlenging van de verlenging. Dit zou betekenen dat mocht het Nederlands Elftal woensdag winnen van Argentinië het feest buiten tot 02:00 uur door mag gaan.

Vooral op het Piusplein is het erg druk tijdens de wedstrijden. Het plein staat afgeladen vol en kondigde al aan dat ze gaan bekijken of ze de Cityring kunnen afsluiten mocht Oranje de finale halen. Dit zou het voor de Korte Heuvel automatisch makkelijker maken om meer mensen te ontvangen. Vooral de stukken Café Philip / Clochard en Studio / Polly Maggoo zijn tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal hotspots.

Hopelijk straft Oranje de Argentijnen binnen de reguliere speeltijd al af en kunnen we wat vroeger met het feestje beginnen. Zo’n verlenging en strafschoppen is namelijk niet goed voor onze zenuwen en hartslag. Come on Oranje!