De Wever uit Tilburg wint de Nationale HR Zorg Award 2021

Ouderenzorgorganisatie De Wever heeft met het idee ‘Lekker in je vel vanaf je stage’ de Nationale HR Zorg Award 2021 gewonnen. Dat is dinsdagmiddag 12 oktober bekendgemaakt tijdens het HR-event Live Energy, een initiatief van Stichting FWG, bedoeld om ideeën te verzamelen die zorgmedewerkers helpen om hun energie terug te krijgen én vast te houden. In totaal maakten vijf zorgorganisaties kans op de Nationale HR Zorg Award. Het idee ‘Lekker in je vel vanaf je stage’ werd door een vakjury als beste inzending gekozen.

Lekker in je vel vanaf je stage

Het programma ‘Lekker in je vel vanaf je stage’ is gericht op nieuwe of jonge zorgprofessionals. De Wever investeert in het aantrekken, opleiden en begeleiden van leerlingen en stagiaires. Zo wil de organisatie de collega’s voor de toekomst vinden én behouden. Met preventieve ondersteuning en begeleiding stimuleert De Wever vaardigheden voor blijvende inzetbaarheid en vitaliteit. Tijdens een workshop krijgen studenten handreikingen over omgaan met stress, en het bewaken van de balans in stage, studie en privé. Daarnaast is er veel begeleiding én een toolbox met hulpmiddelen voor de leerwerkpraktijk. Zo worden studenten gestimuleerd vooraf bewust stil te staan bij factoren die van invloed zijn op hun balans en hoe zij daar zelf regie op kunnen voeren. Het resultaat? Een boel energie, minder verzuim én meer stagiaires die in dienst zijn gebleven!

Nationale HR Zorg Award 2021

De Wever ontvangt een bokaal en ondersteuning van FWG Professional People ter waarde van 10.000 euro, om dit project verder navolging te kunnen geven.

Over De Wever

De Wever heeft voor oudere inwoners van Midden-Brabant een antwoord op hun vraag naar een samenhangend pakket van wonen, ondersteuning, zorg en behandeling. De Wever realiseert dit bij voorkeur dicht bij jou, in de buurt waar je altijd gewoond hebt, of in een beschermende woonomgeving met een sfeer die jij herkent. Jij voelt je, met je familie, welkom, veilig en gerespecteerd. Jouw leefwereld is belangrijk voor De Wever. De Wever kijkt samen met jou en je familie wat je nog zelf wilt en kunt doen en hoe we dat dit gerealiseerd wordt. Bij De Wever zijn we van mening dat zelf regie houden u gelukkig maakt.

Voor extra informatie over De Wever bezoek je gemakkelijk hun website.