Het onderwijs gaat staken: De Wever zorgt voor kinderopvang

De Wever

Een stakingsdag in het onderwijs vormt voor veel werkende ouders een probleem. Een vrije dag voor de kinderen is geen pretje als je een baan hebt en dus extra oppas moet regelen. De Wever lost dat samen met haar medewerkers op!

De Hazelaar

Vrijdag 15 maart kunnen (klein)kinderen van medewerkers terecht bij De Hazelaar. Op deze locatie organiseert De Wever buitenschoolse opvang voor leerlingen van de basisschool.

Het is in de eerste plaats de bedoeling dat de kinderen een leuke dag hebben. Daarnaast kunnen ze op een onbevangen manier kennismaken met ouderen en met de ouderenzorg. Zéker is het dat veel ouderen het enorm waarderen als er jonge mensen zijn, dat geeft hun dag een bijzondere randje.

Activiteiten

Medewerkers en vrijwilligers zullen speciale activiteiten organiseren. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan cupcakes bakken, meedoen met koersbal, voorlezen aan en door de cliënten, kringgesprekken over hun opa’s en oma’s. Bovendien kunnen ze van elkaar leren over computergebruik, breien en haken.

Bij Joannes Zwijsen kunnen kinderen aan de hand van proeven ervaren hoe het is om zelf niet alles meer te kunnen en hoe je dat dan het best kunt oplossen.

Ook leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn van harte welkom. Zij kunnen eventueel echt meehelpen in de zorg, een ervaring die ze mee kunnen nemen in hun beroepskeuze! De Wever helpt graag.