Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1167 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De winnaar van fotowedstrijd Dwaalgebied is bekend

De winnaar van de fotowedstrijd van het Dwaalgebied is bekend! De eerste prijs gaat naar Theo Engels. De foto laat een deel van de Tuinstraat zien waarop ook het bekende gedicht van Nick J. Swarth ‘Blinde Vlek’ te zien is.

Fotowedstrijd

De jury was van mening dat deze foto het beste het karakter, de sfeer en de creativiteit van het Dwaalgebied in beeld heeft gebracht. Bovendien zijn de gedichten die op diverse plaatsen op (gevel)wanden zijn aangebracht, kenmerkend voor het Dwaalgebied.

De tweede prijs gaat naar de foto van Jeroen Weijers. Vanuit een café kijk je drie van de vijf straten in die uitkomen op de bekende vijfsprong bij het Engels tuintje. Deze foto is een bijzondere en originele opname van binnen naar buiten. Eigenlijk zijn het drie foto’s die in één beeld samengebracht zijn.

fotowedstrijd dwaalgebied
Fotograaf: Jeroen Weijers

De beide fotografen winnen een goodiebag, waaraan diverse winkeliers uit het Dwaalgebied hebben bijgedragen.

De jury

Er waren 34 inzendingen. De jury heeft zich over de foto’s gebogen en deze beoordeeld op basis van originaliteit, creativiteit, sfeer, de gefotografeerde locatie én de kracht van de foto waarmee het karakter van het Dwaalgebied is beeld gebracht is. De jury heeft naast de twee winnaars nog 18 andere foto’s geselecteerd voor de foto-expositie in het Dwaalgebied.

De jury bestond uit Peter Nouwens (voorzitter Bewonersplatform Binnenstad West), Jace van der Ven, dichter en bewoner Dwaalgebied, Joep Vogels, professioneel fotograaf, bewoner Dwaalgebied, Stefan van Aarle, Kwartiermaker voor het Ondernemersfonds, Maurice Dujardin, directeur de Nieuwe Vorst. Alle juryleden hebben elk een andere achtergrond en deskundigheid en maar zijn allen betrokken bij het reilen en zeilen van het Dwaalgebied. De jury werd ondersteund door Henriette Sanders (CAST) en Ad Smeulders (architect) als bewoner en onafhankelijk toezichthouder.

Reageer op dit bericht