De zomer komt eraan: wat heb je nodig voor het mooie weer

Over een tijdje is het weer zomer. Heerlijk toch als het lekker warm is buiten? Om te voorkomen dat je bijvoorbeeld oververhit raakt en verbrandt, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. In deze blog legt Lequal je uit waar je op moet letten als de temperatuur hoog oploopt.  

Bijdrage van en geschreven door: Lequal

Verkoeling

Het is belangrijk om genoeg water te drinken. Minimaal 2 liter water per dag om precies te zijn. Drink elk uur even wat water om goed gehydrateerd te blijven. Als je niet genoeg drinkt, kun je uitdrogen. Hier is al sprake van als je tussen de 1% en 2% van het normale watervolume uit je lichaam verliest. Om te voorkomen dat je veel gaat zweten en daardoor vocht verliest, is het een goed idee om lekker af te koelen in het zwembad of in de zee. Trek je zwembroek of bikinitopje en high-waist bikini broekje aan en spring in het water!

Zonnebrand en aftersun

Het is vast niet de eerste keer dat je dit hoort; het is erg belangrijk om je goed in te smeren als de zon schijnt. Zo voorkom je dat je verbrandt. Dat kan namelijk voor enige ongemakken zorgen. Je huid wordt rood en kan gaan schilferen, opzwellen en jeuken. Verbranding is slecht voor je huid. Smeer je daarom minimaal iedere twee uur in met zonnebrand. Zoek van te voren uit welke zonnebrand het meest geschikt is voor jouw huid in het klimaat waar je je bevindt. Na het zonnen is het goed om de resten van de zonnebrand van je lichaam af te spoelen. Breng hierna aftersun aan op je huid. Het verkoelt, beperkt de opgelopen huidschade en verlengt het bruine kleurtje. Goed smeren dus!

Energie

Niet iedereen krijgt evenveel energie door het zomerse weer. Sommige mensen voelen zich zelfs vermoeid. Dit kan een gevolg zijn van oververhitting, dus ook daarom is het belangrijk om genoeg water te drinken. Er zijn verschillende manieren om meer energie te krijgen in de zomer. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het eten van tomaten is er hier één van. Als je tomaten eet met iets waar een beetje vet in zit, worden er een aantal goede stoffen beter opgenomen. Drink zo weinig mogelijk koffie. Dit droogt namelijk je lichaam uit. Eet niet of nauwelijks voordat je naar bed gaat, anders kun je last krijgen van slaapproblemen. Ga niet te laat naar bed, zodat je de volgende dag goed uitgerust bent. Dan begin je je dag met meer energie. Begin je toch moe te worden? Neem dan een heerlijke duik in het water. Zo kun je ook meteen je leuke bikinitop of zwembroek showen!