Nieuws

decathlon in tilburg
Let op! Dit artikel is al 912 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Eén jaar Decathlon in Tilburg; ‘We gaan steden als Breda en Den Bosch nu echt voorbij!’

Een winkel van Decathlon in Tilburg; bij bekendmaking begin 2017 is het hot news. Nóg een grote naam die toegevoegd wordt aan het rijtje nieuwkomers in het centrum. En hoe de tijd vliegt. Inmiddels is de sportketen bijna een jaar geopend aan het Pieter Vreedeplein.

De 28-jarige Sharon Martens staat sinds de opbouw van de gloednieuwe winkel aan het roer als bedrijfsmanager. “Alles is nieuw en zo’n grote winkel runnen is een grote taak. Van de 35 medewerkers kwamen er maar vijf uit andere Decathlon winkels. De rest moest volledig ingewerkt worden.” Pittig, maar voor Sharon geen nieuwe taak. Eerder zette ze ook de Decathlon winkel in Breda mee op.

‘Tilburg gaat Den Bosch en Breda voorbij’

Na een intensief eerste jaar voelt Tilburg voor de Limburgse Sharon en haar team inmiddels als een tweede thuis. “Het is zo leuk dat het bruist op het Pieter Vreedeplein. Nu ook weer met de komst van Five Guys en Dunkin’ Donuts. Ik denk dat Tilburg de klapper nog moet maken voor mensen van buiten de stad, maar over een paar jaar zijn we steden als Den Bosch en Breda echt wel gepasseerd.” In het weekend van 10 en 11 november viert Decathlon Tilburg haar eenjarig bestaan. Op het Pieter Vreedeplein organiseren ze sportactiviteiten en in de winkel zijn er leuke winacties.

Nieuwe plannen, meer verbinding met de stad

In het eerste jaar van Decathlon draait het volgens Sharon vooral om de winkel. Niet gek natuurlijk, maar in het nieuwe jaar willen ze meer doen in en voor de stad. Ze maakten hierin afgelopen tijd al een begin. Zo kon je de gratis clinics ‘Start to Run’ en ‘Start to Bootcamp’ volgen, en organiseerde de winkel op het Pieter Vreedeplein een sportdag voor aangepaste sporten. In het nieuwe jaar willen ze hierop verder borduren en dat betekent meer gratis workshops, activiteiten op het Pieter Vreedeplein en samenwerkingen met sportclubs en -evenementen.

decathlon in tilburg

Stadsconcept en Tilburg in ontwikkeling

Het aanbod in de winkel gaat in 2019 veranderen. De indeling wordt anders waarbij bijvoorbeeld de outdoor-afdeling groter wordt en meer aandacht komt voor cardio-training. Voor het stadsconcept is een andere strategie nodig dan voor andere vestigingen. “Hier heb je meer passanten dan in bijvoorbeeld Best of Breda. De diversiteit aan klanten is veel groter en dat betekent dat hier andere producten populair zijn. Hier komen mensen sneller voor een muts of een hardloopbroekje. Je komt hier geen skies kopen in je lunchpauze, maar je kunt je bezoekje aan de winkel wel veel makkelijker combineren als je toch in de binnenstad bent.”

En dan nog een kleine keerzijde aan een winkel hebben in de binnenstad: brutale hangjongeren. Voor Sharon een dilemma want de klimmuur, fietsen, boksballen, voetbalgoals en andere attributen blijken populair te zijn onder pubers. “Dat is best een frustratie. Jongeren die na school de boel op stelten komen zetten en respectloos zijn tegen het personeel.” Het weghalen van de sportattributen vindt ze eeuwig zonde, want het uitproberen van producten en sporten typeert juist Decathlon.

Van wildvreemden naar een groep vrienden

Het samenwerken met het nieuwe team is volgens Sharon één van de hoogtepunten van het eerste jaar. “Een jaar geleden waren we nog wildvreemden van elkaar, inmiddels zijn we vrienden geworden die samen sporten, uitgaan en bijvoorbeeld samen trainen voor een triatlon.” Of samen trainen en meedoen aan de Tilburg Ten Miles: maar liefst 16 medewerkers deden samen mee aan de Tilburgse hardloopwedstrijd.

Decathlon in Tilburg: leuke facts & figures

En dan tijd voor wat feiten en cijfers. Vaak zit er achter zo’n grote winkel meer dan je in eerste instantie zou denken. Sharon kwam met wat verrassend leuke facts.

 • Wereldwijd is de tennisbal het meest verkochte product van Decathlon;
 • Andere hardlopers: sneldrogende microfiber handdoek, snorkelmasker, kampeertenten en backpacks;
 • Sinds de opening op 11 november 2017 is de winkel 2862 uur open geweest;
 • Decathlon geeft regelmatig workshops, dat worden er in 2019 nog meer. Denk aan: yoga, cross-fit, hardlopen, start 2 mountainbike en fiets repareren.
 • In de winkel kun je terecht voor meer dan 65 verschillende sporten;
 • Eén van de meest opkomende sporten is momenteel padel, een mix van tennis en squash;
 • In de winkel kan iedereen gratis gebruik maken van de douches en kluisjes na het sporten. Handig voor je werk of tijdens lunchpauze;
 • Decathlon is bezig met de ontwikkeling van zelfscankassa’s waarbij je niet meer hoeft te scannen. Producten in de bak leggen en klaar;
 • In de winterperiode kun je weer je skies en snowboards laten slijpen en waxen in de winkel;
 • Dit weekend vieren ze hun éénjarige bestaan met een feestweekend. Er zijn diverse clinics, traktaties en winacties.
 • Check ook eens de prijsvraag, je kunt namelijk een giftcard winnen!

Reageer op dit bericht