Deel binnenstad afgesloten vanwege 70-jarige bevrijding

Aankomende zaterdag viert Tilburg de 70-jarige bevrijding. Deze dag rijdt er een parade van zo’n 80 originele voertuigen uit de tweede wereldoorlog  door het centrum van Tilburg. Hierdoor is een gedeelte van de binnenstad afgesloten voor auto- en fietsverkeer. 

De route

Zaterdag 25 oktober verzamelen de voertuigen zich op het Willemsplein. Tussen 11.00 en 18.00 uur is het plein dan ook niet bereikbaar voor vanwege de oude legervoertuigen en de Muziektaptoe. Vanaf het Willemsplein vertrekt het defilé om 14.00 uur via de Stadhuisstraat, Oude Markt, Heuvelstraat, Nieuwlandstraat, Tuinstraat, het Pieter Vreedeplein, Heuvelplein en de Heuvelstraat terug naar het Willemsplein. Vanwege de kranslegging bij het Monument van de Prinses Irede Brigade is tussen 11:30 uur en 18:00 uur de Schouwburgring afgesloten tussen de Bisschop Zwijsenstraat em de Oude Markt.

Omleidingen

Delen van de route is voor korte tijd afgesloten voor auto-bus en fietsverkeer. Er zijn geen omleidingen ingesteld. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer in goede banen te blijven. Woon je aan de route? Hang dan zaterdag 25 oktober als eerbetoon aan de bevrijders de vlag uit.

Foto: Oranje Comité Tilburg