Deelautosysteem Amber nu ook in Tilburg en Goirle actief: altijd een elektrische auto tot je beschikking

Deelautosysteem Amber

Een deelscootersysteem hebben we in Tilburg met de Go-Scooters al. Sinds deze week is er ook een deelautosysteem actief in Tilburg: Amber. De Amber’s zijn elektrische BMW i3’s die door Tilburg en Goirle verspreid zijn en die je met een app kunt reserveren en gebruiken. Je betaalt een bedrag naar verhouding van het tijdstip en duur van de rit dat je de deelauto gebruikt. Amber is vanaf nu voor iedereen in Tilburg te gebruiken. 

Amber is ook al in Eindhoven actief. Inmiddels gebruiken zo’n 12.000 mensen al het deelautosysteem van Amber. Het idee om een deelautosysteem te realiseren met elektrische auto’s ontstond als volgt: veel Nederlanders zijn in bezit van één of meerdere auto’s. Maar wat blijkt: deze staan 95% van de tijd stil. Zonde dus! Daarnaast zorgen de meeste auto’s voor veel CO2 uitstoot. Dit willen de ondernemers achter Amber beperken, vandaar dat de Amber’s elektrisch zijn.

Amber’s zijn voor iedereen met een geldig rijbewijs toegankelijk. Wat soms heb je een auto nodig. De ene keer voor drie uur, de andere keer voor drie weken en weer een andere keer zelfs voor drie maanden. Dat kan allemaal met Amber. Een fijn alternatief voor Tilburgers die geen eigen auto in bezit hebben.

Hoe het werkt

Ben je benieuwd hoe het werkt? Eigenlijk heel simpel. Je download de Amber app via de Apple App Store of Google Play, open de app, maakt een reservering, stapt in en rijdt weg.

Tilburg en Goirle vallen in één hub. Dat betekent dat je overal binnen het servicegebied je Amber kunt meenemen of achterlaten. Vrijheid, de zekerheid dat Amber er altijd voor je is, combineren ze met optimaal gemak. Als je je dichtbij een hub bevindt, kun je daar je Amber ophalen zoals je gewend bent. Ben je niet bij een hub in de buurt? Dan brengen ze de Amber naar je toe. Om 100% ritgarantie te garanderen vragen ze je minimaal één uur van tevoren een reservering te maken.

Heb je meer vragen over service van Amber? Bijvoorbeeld over parkeren, parkeerkosten en meer? Check dan de website. 

Amber is zowel voor consumenten als bedrijven beschikbaar. Als bedrijf interesse in de service van Amber? Ook dan kun je terecht op de website.