Deelnemende restaurants Tilburg Culinair introduceren de Culinaire Snack

Troskes

Tilburg Culinair staat voor de deur. Volgende week is het alweer zover! Tien toprestaurants uit het 013-gebied laten zich van hun allerbeste kant zien. Het populaire culinaire foodfestival blijft zichzelf elk jaar verbeteren en vernieuwen. Met één van de vernieuwingen zijn wij extra blij, namelijk: de Culinaire Snack.

De Culinaire Snack

Als je Tilburg Culinair weleens bezocht hebt, weet je dat het accent in de loop van de dag een beetje verschuift. Overdag en aan het begin van de avond ligt de nadruk op lekker eten en drinken. Naarmate het later wordt, verschuift het accent geleidelijk naar gezelligheid, ontmoeten, biertjes en wijntjes. Er wordt dan wat minder gegeten, wat natuurlijk ontzettend jammer is voor een festival dat vooral bekend staat om z’n overheerlijke gerechten.

Daarom introduceert Tilburg Culinair dit jaar de Culinaire Snack. De naam verraadt het al: je hapt de snack makkelijk weg en bestek heb je niet nodig. Elk deelnemend restaurant serveert z’n eigen signature snack. In totaal heb je de keuze uit tien verschillende snacks die in prijs variëren van 2 tot 3 Troskes.

Heeft u ook truffelmayo?

Van deze gerechtjes loopt het water je in de mond. Zo serveert La Nouvelle Auberge een black angus burger met – natuurlijk – truffelmayonaise. Kok Verhoeven steelt de show met een onvervalste Tilburg Culinair klassieker: de huisgemaakte kroket van hollandse garnalen. Bij de Houtloods kun je terecht voor pulled beef. En Taste! serveert varkenswang bites. Check de site voor meer culinaire snackdetails.

Verkrijgbaar vanaf 21.30 uur

Je hoeft niet bang te zijn dat deze snacks in de weg gaan zitten van al het andere lekkers dat je op Tilburg Culinair kunt proeven. Ze zijn namelijk pas vanaf 21.30 uur verkrijgbaar.

Tilburg Culinair start op donderdag 26 september met een feestelijke openingsavond. Het culinaire festival is vrijdag de 27e vanaf 20.00 uur voor iedereen toegankelijk. Ga voor meer informatie over snacks, gerechten, deelnemers en openingstijden naar de website.