Deelnemers door Land van Heusden en Altena en via de Langstraat naar Tilburg.

Zaterdagmiddag 7 september om 15.00 uur start men vanuit Voetbal Vereniging TOG  in Amsterdam. Het is voor de 50e maal dat de wandelsport vereniging Hart van Brabant deze lange afstand wandeltocht organiseert. Hoeveel lopers er aan de start komen is nog niet bekend omdat er tot aan de start ingeschreven kan worden. Verwacht wordt dat er tussen de 50 en 60 personen in Amsterdam van start gaan. Via Driemond en Abcoude gaat het naar Kockengen waar de 1e grote rust is en men 33 km. heeft gelopen. Na een rust van 45 minuten gaat men verder via Vleuten.

Vanaf Vleuten sluiten de deelnemers aan die vanaf hier, over een afstand van 80 km.,- mee gaan lopen naar Tilburg. Verwacht wordt dat een 20 lopers vanaf Vleuten van start zullen gaan. Via IJsselstein loopt men naar Nieuwegein waar men ook een rustgelegenheid heeft. Gezamenlijk gaat men dan echt de Nacht in en loopt het via Lexmond, Meerkerk, Hoogblokland naar Gorinchem. Ook hier is weer een rustgelegen¬heid. Dit bij sportpark SVW. Hier sluiten een aantal deelnemers aan die de laatste 40 km. mee gaan lopen naar Tilburg.

Als het dan weer net licht is -rond 6.30 uur- gaat men op weg naar Sleeuwijk, Almkerk naar Dussen en volgt de 4e stop bij restaurant De Koppelpaarden. Op verzoek, en nu door de organisatie ook mogelijk gemaakt, kunnen hier deelnemers aansluiten voor de laatste 25 kilometer naar Tilburg – zou voor vele nog een laatste training kunnen zijn voor de 80 van de Langstraat-. Rond 10.00 uur gaan de deelnemers hier van start. Daarna loopt men de Langestraat in. Via de pont in Dussen komt men rond 10.30 uur aan in Sprang Capelle, waar men via de Wendelnesseweg, Heistraat, Louise de Colingnystraat en Zuid Hollandse¬dijk op weg gaat naar Kaatsheuvel. Via Capelsestraat, Sweensestraat, Driestapelenstoel en Europalaan, gaat het richting De Moer. Hier is de laatste rust bij cafe 't Moaske.

De groep vertrekt om 13.00 uur voor de laatste 7 kilome¬ter naar Tilburg.
Via de Geschworen hoek komt men over de brug van het Wilhelminakanaal Tilburg binnen. Via de Bijsterveldenlaan en Meerveldendreef is het nog een klein stukje naar Zwembad REESHOF waar de finish lijn ligt.

De eerste groep lopers wordt hier tussen 13.30 uur en 14.00 uur verwacht. Daar ontvangen de lopers naast bloemen, een diploma en een speciaal voor deze tocht ontworpen herinnering Tijdens de tocht worden de lopers door een team van 20 leden van Hart van Brabant begeleid. Daarnaast is er een groep ervaren EHBO mensen en is er een sport¬masseur aanwezig. Ook aan eten en drinken komen de lopers niets te kort, naast de grote stops zijn er om de 5 kilometer korte stops waar gegeten en gedronken kan worden.

Tot aan de start kan men nog inschrijven. Dit voor zowel Amsterdam – Tilburg als Vleuten -Tilburg, Gorinchem – Tilburg en Dussen – Tilburg.
Inlichtingen voor Amsterdam-Tilburg of alle overige afstanden zijn verkrijgbaar via
Ad Leermakers 0416 – 362858 of ad.leermakers@tele2.nl