Dennis Teunissen in galerie Kap Pur

Ga direct naar binnen, sluit deuren en ramen
Expositie met schilderijen van Dennis Teunissen

Expositieduur: 7 november t/m 11 december 2010

Fietstochten van het atelier naar huis zijn van grote betekenis voor de beelden databank van Dennis Teunissen (1974). Dit Utrechts talent is niet bewust op zoek naar beelden, maar legt vast wat hem bevalt en archiveert het. Met name beelden met een architectonische en industriële uitstraling spreken hem erg aan: een oude fabriek, vuil en puin, een alarminstallatie. Mensen spelen geen rol in de schilderijen, het zijn de gebruiksporen die de schilderijen verhalend maken. De expositie wordt op 7 november officieel geopend door de Utrechtse dichter, muzikant en beeldend kunstenaar Kees Wennekendonk. Het werk van Dennis Teunissen is tot en met 11 december te bezichtigen bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg.

De bijna zakelijke, fotorealistische schilderijen van Dennis verbeelden op een krachtige manier onze wegwerpmaatschappij en de vergankelijkheid van het moderne leven. ‘De mens ordent zijn wereld en de tijd laat onze activiteiten genadeloos tot chaos vervallen’, aldus de kunstenaar. ‘Ik wil de werkelijkheid duidelijker en scherper maken. Ik overdrijf om te laten zien hoe bijzonder gewone dingen zijn.’ In de buurt van gesloten fabrieken, overwoekerde bouwterreinen en op autokerkhoven zie je dat het verschil tussen bloeiende industrie en de restanten ervan in feite niet zo groot is. Bijna alles is er nog – het is alleen verlaten, afgedankt, in onbruik geraakt. Dennis wil niet louter statements maken over vergankelijkheid of kritiek leveren op de huidige consumptiemaatschappij; Hij wil eerst en vooral laten zien wat ergens van overblijft.

Dennis Teunissen kiest voor arbeidsintensiviteit en aandacht voor elk detail en gaat op een zeer doordachte wijze te werk. Zijn heldere werken laten een verrassende schoonheid zien van de achterkant van het cultuurlandschap. Meer informatie is te vinden op www.kappur.com.