Derbyday, kerstmarken & meer: (0)13 leukste weekend uittips in Tilburg

Plannen aan het maken voor dit weekend? Dan ben je hier aan het goede adres. Want er is weer heel erg veel te doen in onze stad. Benieuwd wat allemaal? Wij zetten de leukste uittips voor je op een rijtje. Lees snel verder.

#1: Kerstbomenborrel & kerstmarkt bij Zjuu Brunch & Borrelbar

Op vrijdag 9 december om 16:00 uur start Zjuu met een kerstbomenactie. Om de actie af te trappen, organiseert Zjuu een feestelijke kerstbomenborrel. Hier geniet je van een hapje en een drankje en ga je ook nog eens naar huis met een prachtige kerstboom. Daarnaast zijn er ook leuke acties. Zo ontvang je bij aanschaf van een Nordmann boom twee gratis kerstdrankjes met bittergarnituur. En er is nog meer! Want op zaterdag 10 december en zondag 11 december is er ook een heuse kerstmarkt bij de brunch & borrelbar. Hier kun je lekker slenteren langs de kraampjes en genieten van de gezelligste livemuziek.

#2: Golfgame Night bij Prise d’Eau Golf

Elke maand is er een Golfgame Night bij Prise d’Eau Golf. Tijdens de Golfgame Night kun je verschillende Toptracer spellen spelen tegen je vrienden en/of familie. En dit keer is er een speciale actie. Want als je vier mensen meeneemt, dan betaal je maar voor drie mensen! Geen golfervaring? Geen probleem. Die heb je helemaal niet nodig, de Golfgame Night is voor iedereen. Voor €17,50 per persoon kun je genieten van anderhalf uur golfplezier. Uiteraard is de Schrobbelèr bar ook geopend. Daarnaast wordt de WK-wedstrijd Nederland-Argentinië uitgezonden.

#3: Tilburg Trappers – Herforder EV

Aanstaande vrijdag zal de puck om 20:00 uur vallen in het IJsportcentrum Tilburg. Tilburg Trappers neemt het op tegen Herforder EV. Zoals altijd belooft het weer een leuk avondje uit te worden. Zo is er een Biergarten waar je kunt genieten van de lekkerste braadworsten met een glaasje bier of fris erbij. Goed nieuws: er zijn nog kaarten beschikbaar. Kan Tilburg Trappers op jouw steun rekenen?

#4: Comedy Club bij De Nachtzuster

De Comedy Club komt vrijdag weer terug in De Nachtzuster! Meeuw Roovers heeft weer een leuke line-up samengesteld waarbij je al gaat lachen, gieren en brullen als je de namen leest. De Comedy Club Night staat beter bekend als de beste sportschool ooit. Want je lacht jezelf een six-pack terwijl je een biertje drinkt. Wat wil je nog meer? Helemaal niks! En wees er snel bij want er zijn nog maar een paar kaarten beschikbaar.

#5: WK-voetbal: Nederland-Argentinië 

Oranje is weer een stapje dichterbij de WK-winst. Maar daarvoor moeten ze eerst langs Messi met ‘zijn’ Argentinië. Na de gewonnen wedstrijd tegen Amerika zit de sfeer er prima in bij de horecazaken in de binnenstad. Zo puilt Sportbar Papa Jim uit bij iedere wedstrijd van Oranje en de Korte Heuvel kleurt al weken oranje. Waar ga jij de wedstrijd kijken?

#6: Zer00’s Heroes in Poppodium 013

Zer00’s Heroes neemt je op vrijdag 9 december mee naar de beginjaren van dit millennium. Een tijd waar je er pas bij hoorde als je een Nokia had en met je vrienden ging msn’en. Van pop tot dance naar early urban, je kunt van alles tegenkomen op deze avond! Vraag The Box stijl met een sms’je jouw favo 00’s nummer en ga uit je dak op de hits van de Zer00’s.

#7: Wobby Wonderland in NS16

Kom gezellig op zaterdag 10 december naar Wobby Wonderland in NS16. Hier vind je publicaties en prints van eigenzinnige visuele kunstenaars, illustratoren en vormgevers uit het binnen- en buitenland. Daarnaast biedt Wobby Wonderland ook een leuk programma met lezingen en workshops. Kom gezellig langs en de entree is helemaal gratis!

#8: Derbyday: Willem II – NAC Breda

Na ruim drie jaar staat zondag de derby weer op het programma! De Tricolores heeft goede herinneringen aan de laatste paar edities dat NAC op bezoek kwam. Zo heeft Willem II de laatste derby gewonnen met 2-0, maar waar de meeste Willem II supporters de warmste herinneringen aan hebben is de gewonnen play-off finale in de strijd om promotie/degradatie. De supporters hebben ook van alles georganiseerd. Zo zal traditiegetrouw tijdens de laatste training de Kingside volstaan met supporters. En op Derbyday zelf wordt er al om 07:00 verzameld onder de Willem II-passage.

#9: Opening nieuw podium FoxFarm

Op 11 december opent cultuur- en buurtcentrum FoxFarm in de Reeshof een nieuw podium genaamd de Melkstal. Podium de Melkstal wordt het tweede podium van FoxFarm. Na een groot buitenpodium heeft FoxFarm ervoor gekozen om een multifunctioneel binnen podium te bouwen. Twee zalen en een balkon kunnen daarvoor worden samengevoegd en dat biedt ruimte aan maximaal 180 bezoekers. Vanaf 14:00 is iedereen van harte welkom aan de Zuilichemstraat.

#10: Un Bietje Groene Wintermarkt in Tilburg-Zuid

Tijdens deze gezellige wintermarkt in warme sferen zijn er verrassende kraampjes, leuke lichtjes, een gezellig kampvuur en veel ideeën om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarnaast zijn er op de zondag ook veel leuke activiteiten. Zo mogen kinderen gratis broodjes bakken en zijn er smakelijke hapjes, lokale producten en bijzondere recepten. Ook zijn er door de middag heen verschillende workshops.

#11: Wintermarkt en barbecue bij The Cat’s Back

Het is weer zover! Op zondag is het weer tijd voor de jaarlijkse winter barbecue bij The Cat’s Back. Deze editie wordt nog extra leuk, want deze keer vindt er ook een wintermarkt plaats langs het terras van de The Cat’s Back. Tijdens deze wintermarkt kun je toffe items scoren van onder andere Re-issue, Old Fashioned Vintage, Kutjeskracht, Anouk van Herik en Refurbkicks.

#12: Kerstontmoeting bij het Witte kasteel

We blijven nog even in de kerstsferen, want zondag kun je terecht bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand voor kerstontmoetingen. Vanaf 14.30 uur zijn er winterse gerechten te verkrijgen, wordt er glühwein en warme chocolademelk geschonken en kunnen kinderen marshmallows roosteren bij het kampvuur. Het Witte Kasteel is geopend tot 22:00 uur, dus je kan ook nog eens genieten van de mooie kerstverlichting in het donker!

#13: Liveoptreden Björn van der Doelen bij Heyhoef-Coolvibes

Om het drukke weekend af te sluiten kun je zondag genieten van een optreden van voormalig voetballer Björn van der Doelen. Na zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hebben gehangen, heeft van der Doelen zijn microfoon en gitaar opgepakt. Inmiddels heeft hij al op veel grote en kleine podia gestaan. Naast zijn voetbal- en zangcarrière is Björn ook bekend als acteur en radiomaker.

Meer leuke uittips

Onze uit-agenda staat weer bomvol! Ben je benieuwd wat er dit weekend nog meer te doen is? Check dan vooral onze uit-agenda voor feestjes, concerten en veel meer. Alvast een fijn weekend!