Derbyweek: Tilburg maakt zich op voor beladen wedstrijd tegen westerburen

Het is derbyweek in Tilburg. Dat wil zeggen dat Willem II het dit weekend opneemt tegen de westerburen uit Breda. De wedstrijd staat aanstaande zondag op het programma en de aftrap is om 12:15 uur. Traditiegetrouw staat er dit weekend dan ook van alles op het programma. We zetten het op een rijtje. 

Vooraf is er al van alles te doen rondom de derby. Zo is er besloten dat NAC-supporters dit weekend niet welkom zijn in het Koning Willem II Stadion. Andersom mogen Willem II supporters niet afreizen naar Breda over een paar wedstrijden. Toch wel een behoorlijke smet op de derby. Desondanks is het Koning Willem II Stadion aanstaande zondag stijf uitverkocht. Dat betekent dat er maar liefst 14.400 Willem II supporters alles aan gaan doen om Willem II naar de overwinning te schreeuwen.

Qua voetbal is de derby vaak een spreekwoordelijke ‘vechtwedstrijd’. Vaak zonder gepolijst voetbal met strakke aanvallen, maar harde duels en op het randje. Ook het podium van de derby is dit jaar een stuk anders dan dat vaak het geval is. Geen eredivisiewedstrijd tussen twee middenmoters, maar een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen de nummer 9 (Willem II) en de nummer 15 (NAC).

Laatste training

Een traditie voor de derby is dat de laatste training voor de wedstrijd drukbezocht wordt. Dat gaat aanstaande zaterdag ook gebeuren. Zo wordt er om 11:20 uur verzameld op de KingSide. De training start om 11:30 uur en duurt tot 12:00 uur in het stadion. Daarna wordt de training achter besloten deuren voortgezet op het trainingsveld. Dit om het veld van het Koning Willem II Stadion te sparen voor de wedstrijd op zondag.

Derbyday

Op derbyday verzamelen de Willem II supporters al vroeg. Om 7 uur wordt er namelijk afgesproken onder de Willem II passage om vervolgens naar De Vrienden van Tilburg aan de Heuvelring te trekken. Daar staat van 7:15 – 10:30 uur een pre-party op het programma. Onder andere Ricardo Moreno en Ruthless draaien sets en de entree is gratis. Om 10:45 start er een Corteo vanaf de Heuvelring naar het stadion. De derby gaat dus niet onopgemerkt voorbij zondagochtend.

Meer informatie

Op het moment van schrijven zijn er nog slechts een aantal kaarten te koop voor het uitvak. Willem II heeft het uitvak namelijk beschikbaar gesteld voor Willem II supporters nadat werd besloten om geen NAC-supporters toe te laten. Deze kaarten zijn via de website van Willem II te koop.

Ps. Heb jij nog oud speelgoed op zolder liggen waar je niks mee doet? Want rondom de wedstrijd Willem II-NAC wordt er door de Willem II supporters speelgoed verzameld ten behoeve van de Tilburgse voedselbank. Hiermee steun je de speelgoedbank en maak je veel Tilburgse gezinnen blij. Een mooi initiatief dus!

Laten we hopen op een sfeervolle wedstrijd met winst voor de Tricolores!