Derde generatie Van Gijzen Opticiens succesvol aan de Schouwburgring

Waar het familiebedrijf Van Gijzen zich in 1931 al in de Tilburgse Koestraat vestigde om Tilburgers te voorzien van brilmonturen, werd anderhalf jaar geleden het nieuwe pand aan de Schouwburgring geopend door de derde generatie van de Van Gijzen familie.

De verhuizing vanuit de Besterdring  waar het bedrijf 33 jaar gevestigd was naar de zichtlocatie aan de Schouwburgring 142 is een strategische keuze welke een goede weerspiegeling is van de groei die het bedrijf doormaakt.

Tilburgs familiebedrijf groeit

84 jaar geleden nam Johan Van Gijzen de brillenwinkel van Van Den Heuvel over: de start van Van Gijzen. De winkel was destijds gespecialiseerd in het maken van brilmonturen, nopijzers en scharen voor de Tilburgse textielindustrie en verkocht deze vanuit hetzelfde pand aan de Koestraat, maar het duurde niet lang tot Johan van Gijzen ook een slijperij begon, om zo een meer solide marktpositie in Tilburg op te bouwen.

In 1955 nam de tweede generatie van de familie de leiding over en werd het assortiment uitgebreid met optische instrumenten en fotoartikelen. Klanten konden nu ook langskomen  om zich een bril te laten ‘aanmeten’. Vijfentwintig jaar later verhuisde het bedrijf naar een groter pand aan de Besterdring waar in 1985 de activiteiten werden uitgebreid met contactlenzen, waarna in 1992 de derde generatie van de familie de leiding van het bedrijf overnam. Vol passie en ambitie is Erik van Gijzen nu al dertig jaar druk bezig om de diensten en de winkel van Van Gijzen naar een nog hoger plan te tillen.

Passie voor het vak

Sinds vorig jaar wordt Erik officieel bijgestaan door mede-eigenaar Sotiria Alexandris in de nieuwe vestiging aan de Schouwburgring. Samen zetten zij de traditie van hun passie voor het vak verder voort en verwelkomen zij nu dagelijks vele klanten. Bestaande en nieuwe klanten lopen regelmatig binnen voor het uitzoeken van een nieuw modieus montuur, het aanmeten van contactlenzen, het ondergaan van een deskundige oogmeting of een volledig optometrisch onderzoek bij diabetes of hoge oogdruk. Hoe het kan dat de medewerkers altijd met zoveel enthousiasme in de winkel staan? Zij vinden het prachtig om mensen te helpen aan een beter zicht door hen bijvoorbeeld te voorzien van een kwaliteitsbril volgens de laatste modetrends.

Loop eens binnen

Benieuwd naar deze zaak waar u als klant nog echt centraal staat? Van Gijzen Opticiens is elke dinsdag tot en met zaterdag geopend. Loop gerust eens binnen bij de Schouwburgring 142.