Dertien modellen op Typisch Tilburg Kalender 2010

Dertien Typisch Tilburgse modellen zijn afgelopen zaterdagavond uitverkoren om te prijken op de Typisch Tilburg Kalender 2010. De verkiezing vond plaats in de Interpolistuin tijdens het HLB Tilburg Hap Stap Festival. Uit veertig deelnemers koos de jury dertien Typisch Tilburgse modellen.

Klik hier voor de foto's van de Modellenwedstrijd >>>

De dertien winnaars zijn: Dirk de Leeuw, Gytha Brooks, Tara Fens, Els Molenschot, Wouter Molenschot, Roos Robben, Givana Weis, Bente van de Wouw, Ferry Cools, Monique Hodge, Noah Lemmen, Brit Moritz, Sammy Olislagers. Tijdens de vakjuryronde werd bepaald welke modellen het predikaat Typisch Tilburg mogen krijgen. De strenge jury, bestaande uit wethouder Joost Möller, Anouschka Dap, Marscha van Rooij (Brabant10), Niels Rutten (Rutten Kappers) en fotograaf Tommy de Lange had het er moeilijk mee, maar heeft uiteindelijk voor deze dertien modellen gekozen.

Modellenwedstrijd
De Typisch Tilburg Modellenwedstrijd is ook dit jaar weer een succes. In een paar weken tijd ontving de organisatie van de Typisch Tilburg Modellenverkiezing 2009 bijna 160 aanmeldingen en er zijn in totaal meer dan 115.000 stemmen uitgebracht: een gigantisch aantal dus! Het is inmiddels de vijfde keer dat de Typisch Tilburg modellenverkiezing wordt gehouden.

TypischTilburg
De Stichting TypischTilburg heeft ook eigen initiatieven om de stad op de kaart te zetten. Zo wordt er jaarlijks de Typisch Tilburg modellenverkiezing gehouden. Ook de TypischTilburg Barometer in Uitgaansmagazine De T en de T-gelwijsheden zijn initiatieven van de Stichting. Op 4 oktober vindt in Popcentrum 013 Tilburg Spint plaats: een spinmarathon voor het goede doel.