DESTIL Trappers boekt regelmatige overwinning

Van:
www.trappers.nl

DESTIL Trappers heeft zondagavond een regelmatige overwinning geboekt op Groninger Grizzlies. In het IJssportcentrum stokte de productie bij 11-4. Debutant bij de Tilburgers, Marcel Kars, luisterde zijn eerste thuisoptreden op met twee goals en één assist.

In de eerste periode legde DESTIL Trappers de basis voor de ruime zege. Door treffers van Peter van Biezen, Kory Scoran, Daryl Bat, Marcel Kars en Stanislav Nazarov leidden de Tilburgers na twintig minuten comfortabel met 5-1. In het verloop van de wedstrijd bouwde de ploeg van coach Mark Pederson de score gestaag uit. Bij een 11-4 voorsprong kreeg doelman Jan van Rooij zijn eerste minuten in de hoofdmacht. De 17-jarige goalie verving de geschorste Ian Meierdres als back-up van Yutaka Fukufuji.

Voor de 1.95 meter lange Marcel Kars waren het de eerste drie punten die hij dit seizoen veroverde op de Groningers. Met Amstel Tijgers dolf Kars twee maal het onderspit. ‘In Amsterdam zijn ze bezig om een goed team klaar te stomen voor over één à twee jaar. Daar heb ik alle begrip voor, maar met het oog op het komende wereldkampioenschap heb ik zware play-offs nodig om in topvorm voor Nederland te kunnen strijden. Ron Berteling toonde begrip voor mijn situatie en verleende medewerking aan mijn overstap naar Tilburg. Ik ben niet alleen hem, maar ook de club Amsterdam, veel dank verschuldigd.’

De kennismaking met zijn nieuwe werkgever bevalt Marcel prima. ‘Tilburg staat synoniem voor professionaliteit. Sinds ik in Nederland speel, strijdt Trappers mee om het kampioenschap. Ook dit seizoen beschikken ze weer over een kwalitatief sterke selectie met een prima coach. De top in Nederland is dit jaar breder dan ooit. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen om de landstitel terug naar Tilburg te brengen’, klonk het ambitieus uit de mond van de international.

‘Vrijdagavond hoorde ik van Alex Andjelic, dat ik zondag met het eerste zou spelen’, glunderde Jan van Rooij na afloop. De doelman van het selectieteam verdedigt ruim tien jaar de kleuren van Trappers, maar had geen moment rekening gehouden dat hij dit seizoen zijn debuut op het hoogste niveau zou maken. ‘Ik heb zo normaal mogelijk naar deze wedstrijd toegeleefd. Mijn belangrijkste doel was om geen doelpunt tegen te krijgen. Dat is gelukt’, genoot de VMBO-student.