DESTIL Trappers in slotfase onderuit in Geleen

Bron: https://www2.trappers.nl/

DESTIL Trappers heeft zondagavond de mogelijkheid om het thuisvoordeel in de halve finale van de beker veilig te stellen, laten liggen. De Tilburgers gingen in een sfeervol Glanerbrook met 4-2 onderuit tegen Eaters Geleen. Woensdagavond krijgt de ploeg van coach Mark Pederson een herkansing in de uitwedstrijd tegen Nijmegen.

De strijd om de tickets voor de halve finale van de beker krijgt deze week een prachtige apotheose. Met nog één speelronde voor de boeg zijn er nog vier ploegen in de race voor drie plaatsen. DESTIL Trappers en Eaters Geleen hebben beiden 26 punten, bekerhouder Nijmegen Devils volgt op drie punten en Eindhoven Kemphanen heeft één punt minder dan Nijmegen. Dinsdagavond in Geleen kruisen Eaters en Kemphanen de sticks, terwijl een dag later in het Triavium de ontmoeting tussen Nijmegen en Tilburg geprogrammeerd staat.

‘De wedstrijd van vanavond was promotie voor het ijshockey in Nederland. Iedereen die er niet bij is geweest, heeft echt wat gemist. It was a hell of a hockeygame’, luidde de conclusie van Eaters-coach Mike Pellegrims na afloop tijdens de persconferentie. De Belg, die een dag eerder koploper HYS The Hague pootje lichtte, reageerde laconiek op de aanwezigheid van Leo van den Thillart en Tommie Hartogs op de tribunes van Glanerbrook. ‘Ze weten nu hoe we spelen, dus moet ik nog wat anders gaan verzinnen de komende dagen’.

Ook Pellegrims collega, Mark Pederson, had genoten van de strijd tussen. ‘Gedurende twee periodes was het duel in balans. In de derde periode maakten we kleine foutjes, waarvan Geleen dankbaar gebruik maakte’. Trappers had pech, toen Ritchie van Hulten acht minuten voor tijd zijn schot op de lat boven Eaters-doelman Heinonen uiteen zag spatten. Zestig seconden later sloeg David Burgess aan de andere kant wel toe (3-2). Oud-Trappers-speler Dennis ten Bokkel gooide zeven seconden voor het einde de wedstrijd definitief in het slot.

De maximale score uit duels met lijstaanvoerder Den Haag en nummer twee Tilburg. Daarop had Ten Bokkel in zijn stoutste dromen niet gerekend, maar de vreugde was er niet minder om. ‘Het blijkt dat we met ons speltype het elke tegenstander lastig kunnen maken. Dat geeft veel vertrouwen voor de halve finale en de reguliere competitie, die daarna volgt’. De zege op zijn vroegere werkgever was speciaal voor de geboren Tilburger. ‘Toen ik het lege doel zag, dacht ik alleen maar ‘Niet missen, Dennis, niet missen’. Gelukkig ging hij erin. Hopelijk treffen we elkaar weer in de play-offs, want dit soort wedstrijden smaakt naar meer’.