Destil Trappers pakt beker! (Bekijk de foto’s!)

Voor de twaalfde maal in de historie legde Destil Trappers woensdagavond beslag op de nationale beker. De Tilburgers wonnen met 6-3 van HYS The Hague.

Bekijk hier de foto's!

In een sfeervol en uitverkocht IJssportcentrum Stappegoor kwam de eindstrijd maar moeizaam op gang. Beide ploegen wilden zich niet in de kaarten laten kijken en de angst om niet te verliezen had lange tijd een verlammende werking op Trappers en HYS. Pas in het tweede deel van de eerste periode kwam het duel los en prompt scoorde Tilburg. Met Jan Safar in de strafbank voor holding verraste Peter van Biezen de Haagse doelman, 0-1.

Na de eerste dweil deelde Den Haag de lakens uit. De ploeg van coach Gary Prior schakelde een tandje bij, drukte Trappers steeds verder naar achter en het was wachten op de gelijkmaker. John Gordon vond het gaatje achter de uitblinkende Ian Meierdres. Mede door een fors aantal straffen kwam Tilburg in deze fase amper in het stuk voor. Dankzij prima penaltykilling haalde Trappers zonder verdere schade het einde van het tweede bedrijf.

In het slotstuk gooide beide teams eindelijk de schroom van zich af en won de finale aan amusementswaarde. Steven Yetman zette Trappers andermaal op voorsprong en twee minuten later maakte Scotty Balan er zelfs 1-3 van. Mike Burgoyne deed namens HYS wat terug maar Scotty Balan herstelde de marge voor Tilburg. Twee minuten voor tijd zorgde Tony Demelinne voor een hectische slotfase, maar de ploeg van coach Theo van Gerwen hield het hoofd koel. Treffers van Diederick Hagemeijer en Casey Vanschagen (empty net) zorgden voor de 3-6-eindstand en uitzinnige vreugde bij de Tilburgse supporters.

Bron: www.trappers.nl