DESTIL Trappers sterkste in generale beker

DESTIL Trappers beleefde een uitstekende generale voor de halve finale serie tegen HYS The Hague. In een sfeervol IJssportcentrum versloeg Tilburg zijn opponent met 4-2. Dinsdagavond is het eerste duel in een mogelijk drieluik tussen de beide ploegen in Den Haag.

Twaalf maal achtereen stapte HYS The Hague in de bekercompetitie als overwinnaar van het ijs. Met deze zegereeks bezit de regerend landskampioen de langste winning streak (vanaf de opening van het seizoen gemeten) in het Nederlandse ijshockey sinds de eeuwwisseling. Sinds het succesvolle optreden in de Continental Cup in Roemenie, waar de ploeg kwalificatie voor de derde ronde in Bolzano afdwong, lijkt de ploeg van coach Brian de Bruyn het spoor enigszins bijster.

Thuisnederlagen tegen Geleen (0-5) en Heerenveen (2-5) zorgden voor de eerste haarscheurtjes in de Haagse hegemonie en vanavond strooide DESTIL Trappers nog wat extra zout in de wonden door HYS op de eerste verliespartij buiten de stadsgrenzen te trakteren. ‘In de eerste periode hebben we de wedstrijd verloren. Wanneer je in Tilburg speelt, moet je vanaf de openingsface-off 100% geconcentreerd zijn, anders krijg je de rekening gepresenteerd’, aldus Don Nichols. De 30-jarige Canadees werd na het laatste fluitsignaal luid toegezongen door de Tilburgse supporters. ‘Het doet me enorm veel, dat ik nog zo gewaardeerd wordt. Ik werd er bijna verlegen van’.

Trappers kende een vliegende start in de eerste thuiswedstrijd van de kampioenscompetitie. Slechts twaalf seconden stonden er op het gloednieuwe scorebord, toen Casey Vanschagen zijn achtste treffer liet aantekenen. De Nederlands-Canadees onttroonde daarmee Paul Vincent (Heerenveen) en Francis Walker (Groningen) die beiden na dertien tellen scoorden tegen achtereenvolgens Tilburg en Eindhoven. Zeven minuten later verdubbelde Josh Liebenow tijdens powerplay de marge (2-0). Chris St. Jacques zorgde aan het begin van de tweede periode met een man minder voor 3-0. Via Matt Korthuis en Kalle Johansson sloeg Den Haag nog voor de tweede dweil terug, maar verder kwam HYS niet. De tweede treffer van Chris St. Jacques betekende twee minuten voor tijd de definitieve nekslag voor de ploeg uit de Hofstad.

‘Deze zege geeft veel vertrouwen voor de halve finaleserie van komende week’, genoot Ritchie van Hulten zichtbaar na afloop. De 20-jarige aanvaller kent een prima seizoensstart aan de zijde van Josh Liebenow en Casey Vanschagen, maar blijft bescheiden. ‘Ik krijg veel vertrouwen van Mark en probeer dat met goede prestaties terug te betalen. Voorlopig lukt dat prima. Het zou mooi zijn als ik deze lijn de komende week door kan trekken’.