Destil Trappers winnen Ron Berteling Schaal

Door twee ruime overwinningen op Unis Flyers blijft de Ron Berteling Schaal ook dit seizoen in Tilburg. DESTIL Trappers had in beide wedstrijden geen kind aan de Friese ploeg.

Het duurde even voordat Trappers opgang kwam. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de selectie eervol afscheid genomen van Petra Aarts. Opgesteld in een halve cirkel voor haar tribuneplaats werd er een minuut lang geapplaudisseerd. Een emotioneel moment voor alle aanwezige en de familie Aarts.

Moeizame start

Dat deze gebeurtenis van invloed zou zijn bleek aan de moeizame start waarmee DESTIL Trappers aan de wedstrijd begon. Na een kleine drie minuten keken de Tilburgers tegen een 0-1 achterstand aan. De ploeg van coach Subr was duidelijk nog niet bij de les, speelde slordig, veel persoonlijke fouten en puckverlies waren aan de orde. Het duurde tot ruim het eind van de eerste periode voordat Bastings de stand gelijk kon trekken.

In de tweede periode was het van Gestel die DESTIL Trappers voor het eerst op voorsprong bracht. Met twee short-handed goals in korte tijd werd de voorsprong naar 4-1 gebracht. Eerst was het wederom Bastings die op een breakaway de puck droog tussen de benen van doelman Idzinga in het net schoof, een minuutje later was het de Hondt die op aangeven van Willemse en nieuwkomer Decoste,  Idzinga verschalkte.

Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gestreden. Was het in het begin van de derde periode nog Heerenveen dat op jacht ging naar de aansluitingstreffer na de stand op 4-2 gebracht te hebben, wisten vervolgens Decoste, van Gestel (2e), Verkiel en tenslotte de Ruijter nog eenmaal het net te vinden. Hiermee werd uiteindelijk de einstand naar 8-2 getild. Samen met de 12-1 overwinning van afgelopen vrijdag kon de schaal door Ron Berteling aan de Tilburgse captain Hagemeijer worden uitgereikt.

Serieuze werk

DESTIl Trappers kan zich nu gaan opmaken voor het serieuze werk. Vrijdag begint de competitie met de eerste thuiswedstrijd tegen Neuwied (aanvang 20.00u) en zondag de uitwedstrijd tegen Herne (aanvang 18.30u).