DESTIL Trappers winnen van Nijmegen Devils

Bron: https://www2.trappers.nl/

DESTIL Trappers heeft dinsdagavond een belangrijke stap gezet in de richting van thuisvoordeel in de halve finale om de nationale ijshockeybeker. In eigen huis wonnen de Tilburgers de replay van ‘de mistwedstrijd’ met 5-2. Man of the match Peter van Biezen tekende voor de gamewinner.

Met de overwinning neemt Trappers afstand van zijn naaste achtervolgers Nijmegen, Geleen en Eindhoven. Tilburg heeft nu drie punten meer dan de Devils en Eaters, die plaats drie en vier delen. Eindhoven Kemphanen volgt op vier punten van de ploeg van Mark Pederson met één wedstrijd meer gespeeld. Komend weekeinde, wanneer DESTIL Trappers thuis tegen Heerenveen speelt (vrijdagavond, aanvang 20.30 uur) en zondag naar Geleen reist (aanvang 19.00 uur), kan de beslissing over plaatsing voor de halve finale vallen.

In de eerste twee periodes waren beide teams volledig aan elkaar gewaagd. Trappers, dat het moest doen zonder de geblesseerde Stanislav Nazarov, kwam twee maal op voorsprong via Rody Jacobs en Josh Liebenow. De Devils kwamen echter even zo vaak langszij. Uitblinker Phil Aucoin en Dan McGoff velde het vonnis tijdens de gevaarlijke Nijmeegse overtal. Een persoonlijke fout in de defensie kwam de ploeg van Chris Eimers duur te staan. Peter van Biezen mocht ongehinderd bij de tweede paal de 3-2 binnenschuiven. Tilburg speelde daarna het duel geroutineerd uit.

Mark Pederson was na afloop zichtbaar opgelucht met de drie punten. ‘In de tweede periode kwamen we in ‘penalty trouble’. Daar profiteerde Nijmegen uitstekend van. Tijdens de tweede pauze hebben we wat omzettingen gedaan, die prima uitpakten’. Collega Chris Eimers was uiteraard minder vrolijk, maar realistisch in zijn uitleg. ‘Tegen een ploeg als Tilburg moet iedereen top zijn. Dat was vanavond absoluut niet het geval. Dan is het onmogelijk om hier met een resultaat vandaan te gaan’. Vooral het mindere spel van de lijn Postma-Smulders-Mjelleli baart de Devils-coach zorgen. ‘Marco Postma werd vorig seizoen uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Dat was terecht, maar ik hoop dat hij snel die vorm terugvindt want het team heeft dat keihard nodig.’

Ook de grote smaakmaker bij de Devils, Phil Aucoin, hield een bittere nasmaak aan de nederlaag over. ‘We hebben als team niet goed gespeeld. We moeten met vijf man aanvallen en verdedigen. Dat hebben we niet gedaan en dan verlies je terecht van een beter Tilburg’. De 27-jarige Amerikaan, die in de zomerperiode ook nog even met Trappers in verband gebracht werd, kent een uitstekende seizoensstart. Met 29 punten (13 goals en 16 assists) bezet de technisch vaardige forward de tweede plaats op de topscorerslijst achter Aleksander Selivanov. ‘Mijn doel is om volgend jaar naar een grotere competitie te verhuizen. Dat kan enkel door hier goed te presteren. Vorig seizoen ging het al redelijk, maar had ik lang niet gespeeld. Nu heb ik in de zomer hard gewerkt en dat betaalt zich uit’, lachte de sympathieke aanvaller.