Deze sporters uit de regio zijn actief op de Olympische Spelen

Afgelopen weekend werd het Olympisch Vuur in het Olympisch Stadion van Rio de Janeiro aangestoken en daarmee gingen de Olympische Spelen officieel van start. De hele wereld is op dit moment in de ban van dit gigantische sportevenement en ook Tilburg zit aan de buis gekluisterd. 

Maar welke sporters die actief zijn in Brazilië op dit moment komen eigenlijk uit de regio Tilburg? U vraagt, wij draaien; dat zijn er drie! In totaal levert Brabant 37 atleten en is daarmee de derde provincie van Nederland. Tijd om de atleten uit de regio uit te lichten.

Margot van Geffen (hockey)

Deze hockeyster is 26 jaar en is geboren in Tilburg. Tot 2008 speelde ze voor TMHC Forward waarna ze vertrok naar HC Rotterdam. Ze debuteerde op het EK van 2011 in Oranje en wist op dat toernooi meteen een gouden plak te winnen. Inmiddels heeft de Tilburgse meer dan honderd interlands gespeeld. De eerste wedstrijd op de Olympische Spelen werd door de ploeg waar Margot onderdeel van is met 5-0 van Spanje gewonnen. Wil jij Margot aan het werk zien in de poulefase?

  • Nederland – Zuid-Korea: maandag 8 augustus 22:00 uur
  • China – Nederland: woensdag 10 augustus 23:00 uur
  • Nieuw-Zeeland – Nederland: vrijdag 12 augustus 16:00 uur
  • Nederland – Duitsland: zaterdag 13 augustus 17:30 uur

Eefje Muskens (badminton)

Eefje Muskens is geboren en getogen in Goirle. Daar begon ze op haar zesde met badmintonnen bij BC Goirle. Daarna maakte ze de overstap naar BC Pellikaan in Tilburg. Uiteindelijk ging ze naar het Willem II College zodat ze school perfect met haar professionele loopbaan kon combineren. Ze werd Nederlands jeugdkampioen en ging fulltime op Papendal in Gelderland trainen. Inmiddels heeft ze meerdere internationale medailles gewonnen en heeft ze de hoop een medaille te winnen in Rio. Tijdens de Olympische Spelen speelt ze samen met Selena Piek. Wil je Eefje aan het werk zien in de poulefase?

  • Nederland – Thailand: donderdag 11 augustus 20:55 uur
  • Nederland – India: vrijdag 12 augustus 14:00 uur
  • Japan – Nederland: zaterdag 13 augustus 13:00 uur

Marleen van Iersel (beachvolleybal)

Hoewel de 28-jarige atleet geboren is in Breda, groeide ze op in Goirle en heeft ze inmiddels een indrukwekkende prijzenkast. Momenteel speelt ze op de Olympische Spelen samen met Madelein Meppelink. De eerste wedstrijd in de poulefase wist het duo met 2-0 van Venezuela te winnen. Wil je Marleen in actie zien in de poulefase?

  • Nederland – Costa Rica: maandag 8 augustus 22:30 uur
  • Nederland – Australië: woensdag 10 augustus 15:00 uur