logo

Deze zomer: bouw van woningen Willemskwartier van start!

Willemskwartier

Eind vorig jaar lieten we je al weten dat er een nieuwe wijk neerstrijkt bij Stappegoor: het Willemskwartier. Omringd door de vele voorzieningen in de buurt én met het centrum van Tilburg om de hoek, is dit een prachtige locatie. BPD en Synchroon laten nu weten dat de bouw van 84 fase 1 woningen deze zomer al van start gaat. Lees snel verder!

De huidige kazerne wordt de komende jaren her-ontwikkeld tot een bijzonder woongebied met in totaal ongeveer 250 huur-en koopwoningen. Maar dat is niet alles, want de gemeente Tilburg realiseert ook een basisschool en een BSO in één van de reeds bestaande gebouwen die horen bij het kazerne complex.

Groen licht

Op dit moment is zo’n zestig procent van de 84 woningen verkocht. Consortium Stappegoor (een samenwerking tussen BPD Gebiedsontwikkeling en Synchoon) heeft besloten groen licht te geven voor de start van de bouw van alle 84 eengezinswoningen. Nieuwe geïnteresseerden kunnen terecht bij Van De Water Makelaars en Hart van Brabant Makelaardij. De volgende fase betreft 31 appartementen. Hiervoor is de verkoop in volle gang en wordt op een later moment het besluit over de start van de bouw genomen.

Groen Hart

Het Willemskwartier staat voor een stedelijk woonmilieu met een groen hart, centraal gelegen en het centrum van Tilburg op een steenworp afstand. Zo komen er bijvoorbeeld veel groene daken om water op te vangen, dieren te voeden én om verkoeling te bieden. Spelen in de buitenlucht kan er straks in het park en op straat.

Meer informatie

Eerder ontwikkelde Consortium Stappegoor de nieuwbouwprojecten Zuiderpark en Willemsbuiten in Stappegoor. Nu is de herontwikkeling van de Koning Willem II Kazerne aan de beurt. DAT Architecten en Studio Architectuur Maken zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen. Aannemer Van Wijnen Rosmalen B.V. is verantwoordelijk voor de realisatie. Wil jij meer weten over deze nieuwe wijk? Of wil jij straks wonen in een van de duurzame woningen in Willemskwartier? Klik dan hier.