Deze zomer in het TextielMuseum: doe-tentoonstelling voor de hele familie

Zaterdag 1 juli opent het TextielMuseum in Tilburg de nieuwe doe-tentoonstelling ‘Makersgeheimen #3’. Deze editie is speciaal is gemaakt voor families. De expo neemt jong en oud mee in de creatieve zoektocht van kunstenaars en ontwerpers die van over de hele wereld naar het TextielLab van het museum komen om hun meest wonderbaarlijke ideeën te vertalen naar textiel. Ontdek spelenderwijs hoe het is om een kunstenaar te zijn en wat je allemaal kunt maken met een paar garens.

Ontrafel de geheimen van makers

Wanneer je het TextielMuseum binnenstapt merk je al snel dat er ontelbaar veel mogelijkheden zijn met textiel. Van kunstenaars, mode- of productontwerpers, tot architecten: allemaal verwezenlijken zij hun ideeën op een andere manier. In de tentoonstelling ‘Makersgeheimen #3’ kruip je in de hoofden van deze vindingrijke makers en ontdek je wat zij allemaal moeten doen om tot hun gedroomde eindresultaten te komen.

Gelukkig hoeven de makers dit niet helemaal alleen te doen. In het TextielLab kunnen ze niet alleen rekenen op de precisie van de allernieuwste textielmachines, maar ook op een ervaren team van textielexperts. Zij weten alles over het maken van bijvoorbeeld een geweven wandkleed, een getuft vloerkleed, een gebreide deken of zelfs een driedimensionale vorm! Ze helpen de makers met het kiezen van de juiste garens of het ontwikkelen van een stof die héél sterk of juist zacht en aaibaar is.

Welke garens kies jij?

In deze doe-tentoonstelling stel je je eigen palet aan garens samen in verschillende kleuren en texturen. Je kunt er ook aan de slag met het tekenen van een gezamenlijk wandkleed op papier waaraan elke bezoeker iets mag toevoegen. Test de werking van ‘glow in the dark’ textiel of maak een bouwwerk van textielblokken. ‘Makersgeheimen #3’ daagt je uit om mee te doen met de hele familie, te ontdekken en textiel beter te bekijken door te voelen.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze bijzondere voorstelling voor de hele familie kun je terecht op de website van het TextielMuseum.