Diamant-groep heeft landelijke primeur met belijningsrobot

Belijningsrobot

Diamant-groep heeft een landelijke primeur met hun belijningsrobot. Nog even en de voetbalvelden moeten namelijk weer klaar zijn voor het aankomende sportseizoen. Net als elk jaar zorgt Diamant-groep Groen Xtra ervoor dat de sportvelden in de gemeente Goirle er piekfijn uitzien en voorziet de velden daarna van de juiste belijning.

Belijningsrobot

Dit jaar gebeurt het belijnen echter niet met paaltjes en touwtjes die eerst uitgezet moeten worden. Nee, de belijningsrobot gaat voor het eerst in Nederland aan de slag op de sportvelden. Ad Rovers, projectleider bij Groen Xtra: “De belijningsrobot voorziet een compleet voetbalveld van de juiste belijning op basis van gps. Het voordeel is dat het heel veel tijd scheelt! Waardoor de medewerkers meer tijd hebben voor het groot onderhoud van de velden. Iets wat de velden na deze warme weken wel nodig hebben. We starten vandaag bij de voetbalvelden van VOAB, GSBW en VVV Riel.”

Diamant-groep

De Diamant-groep biedt als breed leerwerk-bedrijf passend werk en ontwikkeling aan circa 1.900 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze streven ernaar de kansen van de medewerkers op een reguliere baan zoveel mogelijk te vergroten. Ontwikkeling is daarbij een belangrijk en continu proces.