Diamant-groep helpt vluchtelingen met een verblijfsvergunning te re-integreren

vluchtelingen

De Diamant-groep gaat in opdracht van de gemeente Tilburg vluchtelingen met een verblijfsvergunning, ook wel statushouders geheten, helpen om te re-integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt. De komende maanden starten in totaal vijftig statushouders. Tijdens het traject leren ze de Nederlandse taal, gericht op werk, en ook leren ze meer over de gebruiken en gewoonten op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Vluchtelingen

De eerste 23 statushouders zijn inmiddels gestart met een traject. Per week wordt dit aantal uitgebreid met tien tot twaalf mensen. Ze krijgen de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen en krijgen ondersteuning bij het aanpakken van maatschappelijke knelpunten. Hierdoor worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Daarbij krijgen ze ook taallessen die gericht zijn op alles wat met werken te maken heeft. Zo leren ze hoe je een loonstrook leest, wat de regels en gebruiken zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt en hoe je een sollicitatiebrief in het Nederlands opstelt.

De Diamant-groep hoopt de statushouders een goede start te geven voor hun volledige integratie in de Nederlandse samenleving en ze samen met de gemeente Tilburg snel aan het werk te helpen.

Diamant-groep

De Diamant-groep biedt als breed leer-werkbedrijf passend werk en ontwikkeling aan circa 1.900 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf streeft ernaar de kansen van haar medewerkers op een reguliere baan zoveel mogelijk te vergroten. Ontwikkeling is daarbij een belangrijk en continu proces.