logo

Dierenpark de Oliemeulen in het teken van biodiversiteit met nadruk op vlinders en skeletten

biodiversiteit de oliemeulen

De meimaand staat bij Dierenpark de Oliemeulen altijd in het teken van de biodiversiteit. Dit jaar ligt de nadruk op vlinders en dierenskeletten. Van zaterdag 21 april tot en met zondag 2 juni is er over  beide onderwerpen een kleine tentoonstelling te zien. We verwachten dat de eerste vlinderpoppen rond 25 april gaan uitkomen, waarna er in een aparte ruimte losvliegende vlinders te zien zijn.

Voor de jonge bezoekers is er natuurlijk ook een speurtocht en een knutselruimte!

Tentoonstellingen

Bij de tentoonstelling over vlinders is onder andere de levenscyclus te zien van de vlinders en in een aparte ruimte zijn diverse vlindersoorten in levende lijve te bewonderen.

Daarnaast is er een tentoonstelling over dierenskeletten waar onder andere prachtige exemplaren te zien zijn van de vale gier en Papoeaanse varaan. Tevens wordt uitgelegd hoe het prepareren van een skelet in zijn werk gaat. Op zaterdag 18 mei wordt de tentoonstelling dan uitgebreid met meerdere exemplaren en is er voor de belangstellenden gelegenheid om vragen te stellen aan een docent die van het prepareren zijn hobby heeft gemaakt.

150 diersoorten

Naast beide tentoonstellingen zijn natuurlijk alle andere 150 diersoorten, zowel binnen als buiten, te bewonderen. Er worden meerdere keren per dag demonstraties gegeven met de slang en de spin, na afloop van de uitleg over deze dieren mag u zelfs een slang om de nek of een spin op de hand. Op drukke dagen is er ook een roofvogelshow. Dierenpark de Oliemeulen is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.oliemeulen.nl, Facebookpagina Dierenpark De Oliemeulen of neem tijdens openingstijden telefonisch contact op met 013-4630026.