Dierenpark De Oliemeulen start een actieweek om geld in te zamelen

Actieweek

Ook Dierenpark De Oliemeulen heeft het zwaar door de coronacrisis. Daarom starten ze vanaf maandag 11 januari een actieweek om de hele week geld in te zamelen. Elke dag zal er een andere actie zijn, maar allemaal hebben ze hetzelfde doel: Dierenpark De Oliemeulen door de lockdown heen helpen. De actieweek kan gevolgd worden via de Facebook– of Instagrampagina.

Sinds de eerste lockdown heeft De Oliemeulen al veel tegenslagen gehad, maar met deze derde sluiting is de wanhoop nabij. Want hoe houd je 750 dieren in leven als er nauwelijks inkomsten zijn?

Actie opgezet door stagiaires

De actie is opgezet door stagiaires van het dierenpark. Dierverzorger Bastiënne Meulenbroek: “Ondanks alle lieve mensen die hebben gedoneerd of een dier hebben geadopteerd, blijft het voor De Oliemeulen erg lastig om het hoofd boven water te houden. Studenten die stage lopen bij Dierenpark De Oliemeulen krijgen dit mee en willen graag iets voor het bedrijf betekenen. Ze kwamen zelf op het idee om een week lang online actie te voeren.” Uiteraard is het Dierenpark gigantisch blij dat de stagiaires zo betrokken zijn en deze actieweek initiëren.

Actieweek De Oliemeulen

Tijdens de actieweek zal er bijvoorbeeld een loterij zijn waarbij deelnemers iets heel bijzonders kunnen winnen, waarbij ze de Oliemeulen op een exclusieve manier kunnen bezoeken. Ook het inzamelen van lege plastic flessen en een fundraiser met ludieke acties bij behaalde streefbedragen staan op de agenda tijdens de actieweek. Check voor meer infroamtie over de actieweek van 11 t/m 17 januari de Facebook– en Instagrampagina van Dierenpark De Oliemeulen in de gaten.

Ook is het nog steeds mogelijk om een dier te adopteren en daarmee de Oliemeulen te steunen. Check de website voor meer informatie. Laten we hopen dat deze prachtige Tilburgse locatie behouden blijft. Want welk Tilburgs kind is er nu niet opgegroeid met een bezoekje aan De Oliemeulen? Met het bekijken van een roofvogelshow, een vogelspin in de hand en een slang om de nek. Allemaal herinneringen die menig Tilburger voor altijd bij zich zal dragen.