Diggers Recordstore bouwt twee opnamestudio’s

opnamestudio's

Diggers Recordstore is op dit moment bezig met een ambitieus project. Het doel is om twee opnamestudio’s te openen aan de Groenstraat, bij het voormalig Volt terrein. De eerste gaat op 1 oktober open, de tweede studio zal in januari klaar zijn. 

Foto door: Willem van Breugel

Bij Diggers staat de liefde voor muziek centraal. Ze geven iedereen de kans om hun muzikaliteit te uiten en te laten groeien, zowel de professionele muzikant als de amateur. Je kunt inspiratie opdoen in de Diggers Recordstore, repeteren of nummers schrijven en opnemen in de repetitieruimtes/studio van Diggers studio’s en die vervolgens presenteren op het podium in de Diggers Recordstore. Hiermee maken ze het cirkeltje produceren, repeteren, optreden helemaal rond.

Diggers studio’s

Diggers studio’s gaat bestaan uit twee ruime repetitie/opnameruimtes waar je veilig en verzekerd je spullen kunt opslaan. Ze bieden een vaste repetitiedag, een kast voor je spullen en apparatuur en een sleutel van de deur.

Een vast dagdeel ’s avonds kost je €140,- per maand, inclusief kast. Overdag gelden andere tarieven. Volg de ontwikkelingen van dit project via de Facebookpagina. Geïnteresseerden kunnen ook een mailtjes sturen naar diggersstudios@gmail.com.

Diggers Recordstore

De liefhebbers van vinyl kunnen in hun handjes wrijven. Met 350 vierkante meter aan LP’s, singles en andere platen heeft Tilburg de grootste vinylzaak van Nederland. Diggers Recordstore verkoopt 2.000 nieuwe platen en 10.000 tot 15.000 tweedehands vinylplaten. Waarom eigenlijk Diggers? Dat was wel een leuk verhaal, zegt Jaap, de eigenaar: “In Amerika worden de verzamelaars van vinylplaten ‘crate diggers’ genoemd. De Diggers waren ook een groep anarchistische kunstenaars, het waren een soort voorlopers op Flowerpower.”