Digitaal debuutalbum voor vocal jazzband MELPHI

Het voelt nog enigzins onwennig, een presentatie zonder fysieke cd. Geen cd-presentatie dus, maar albumpresentatie. De Tilburgse band MELPHI kiest samen met haar label SnipRecords voor een volledig digitaal debuutalbum, muziek voor de toekomst! Aanstaande zondag presenteert MELPHI het debuutalbum “Through The Looking Glass” in Paradox Tilburg. 

Het digitaal uitbrengen van de muziek biedt veel nieuwe mogelijkheden: de geluidskwaliteit waarmee in de studio wordt opgenomen ligt namelijk vele malen hoger dan de kwaliteit van een cd (of mp3). Bovendien brengt MELPHI bij het album ook een app voor de iPad: hierbij kun je een kijkje nemen bij het opname-proces van de band in de studio. Alle tracks op het album zijn in geheel door alle musici tegelijkertijd ingespeeld. Hierover vertelt pianist Rogier Telderman: “Het opname proces is behoorlijk intensief geweest. Je bent echt afhankelijk van de gehele band en niet enkel gefocused op je eigen prestatie. Bijvoorbeeld, als je net een fantastische solo hebt ingespeeld kan de bassist zich bijvoorbeeld vergist hebben. Er zijn tegenwoordig maar weinig bands die voor een dergelijke aanpak durven te kiezen, maar voor MELPHI heeft het perfect gewerkt!! Het is erg mooi om te horen dat je deze spanning op het album terug kunt horen.”

MELPHI geldt als een van de meest groovende en edgy jazzensembles van dit moment. Ze brengt sfeervolle songs en smooth blended soul. Eind 2011 maakte ze indruk met hun EP die zeer lovend werd ontvangen, een jaar later werd de band uitgeroepen tot winnaar van de DuvelVibes Challenge. Zondag presenteert MELPHI het album “Through The Looking Glass” in jazzclub Paradox Tilburg. Het concert start om 15.00u en kaarten zijn te reserveren via de website van Paradox: www.paradoxtilburg.nl