Dijks naar Ajax, Willem II versterkt zich met vier spelers

Willem II heeft overeenstemming bereikt met Ajax over de transfer van Mitchell Dijks naar Ajax en de komst van Richairo Živković, Ruben Ligeon en Lesly de Sa. De drie spelers worden gehuurd en zijn betrokken in de verkoop van Mitchell Dijks aan de Amsterdammers waarbij Willem II een optie heeft om Lesly de Sa te contracteren.  Naast deze spelers ontvangt Willem II ook een transfersom voor de linksback die terugkeert bij de ploeg van Frank de Boer. 

Technisch manager Carlos Aalbers: ‘Het was een lang traject maar met een mooi eindresultaat voor ons. We hebben een goede balans kunnen vinden in de sportieve en financiële belangen voor Willem II. We zijn erg blij dat we deze drie spelers kunnen toevoegen aan de selectie en dat Mitchell Dijks ons platform heeft benut om weer een volgende stap in zijn carrière te maken. We wensen Mitchell hierbij veel succes.’

Richairo Živković

De pas 18-jarige Richairo Živković is een zeer talentvolle spits. Op 16-jarige leeftijd maakte hij al zijn debuut voor FC Groningen waar hij direct wist te imponeren door 10 goals te scoren in de Eredivisie. In de zomer van 2014 werd  hij aan Ajax verkocht. Bij Jong Ajax scoorde hij afgelopen seizoen 18 doelpunten in 25 wedstrijden. Daarnaast kwam hij 7 keer uit voor het eerste elftal.

Ruben Ligeon

Ruben Ligeon (23) is een verdediger die vooral als rechtsback gebruikt wordt. Hij debuteerde voor Ajax in oktober 2011 en kwam 12 keer in actie bij de Amsterdammers. Hij speelde tevens 27 wedstrijden voor nationale jeugdelftallen. Het afgelopen half jaar werd hij verhuurd aan NAC Breda.

Lesly de Sa

Lesly de Sa is een 22-jarige aanvaller die de gehele jeugdopleiding van Ajax doorliep. Hij maakte zijn debuut voor de Amsterdammers in september 2011 en speelde 13 wedstrijden in de hoofdmacht.  Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles. Hij doorliep tevens alle nationale jeugdelftallen tot en met Jong Oranje.

Willem II legt Dico Koppers vast

Willem II heeft overeenstemming bereikt met Dico Koppers over een tweejarig contract. De 23-jarige verdediger komt over van FC Twente en heeft gisteren al voor het eerst meegetraind. Koppers is de opvolger van linksback Mitchell Dijks.

Dico Koppers heeft in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld en debuteerde bij de Amsterdammers in 2011. Daarna speelde hij op huurbasis bij ADO Den Haag en in de zomer van 2013 nam FC Twente de linksback over van Ajax. Zijn verbintenis bindt hem tot medio 2017 aan de Tricolores.

Carlos Aalbers: ‘We hebben gelukkig snel kunnen anticiperen op het vertrek van Mitchell Dijks naar Ajax door het aantrekken van Dico Koppers. Zijn aanvallende kwaliteiten passen goed in de speelwijze van Willem II.’

Ben jij er ook bij?

De selectie van Willem II begint steeds meer vorm te krijgen. Het belooft een mooi seizoen te worden. Zorg ervoor dat je een SeizoenClubCard aanschaft.