Feestelijke diploma uitreiking IMC Weekendschool

Diploma uitreiking

Het is slechts enkele weken geleden dat IMC Weekendschool Tilburg de vlaggen buiten hing vanwege het 10-jarig bestaan. Na een feest van jewelste is er geen tijd om deze slingers op te bergen. De diploma-uitreiking trekt alweer aan de bel.

De 32 leerlingen mogen zich na een dynamische bijeenkomst ‘oud-leerling’ noemen en maken vanaf dan deel uit van het alumninetwerk. Op zondag 3 april was het dan tijd voor deze diploma uitreiking.

Foto: Fiona Hageman

Oud-leerlingen

Maryem is al even klaar op de weekendschool, maar verwelkomt de leerlingen met open armen: “Op de weekendschool begint een prachtige reis, die na het behalen van je diploma alleen maar mooier wordt.” Aan reisgenoten in ieder geval geen gebrek, zo blijkt wel. Er staat een hele groep oud-leerlingen klaar om de verse aanwas welkom te heten.

Jongens en meiden, beter gesteld jong volwassenen die al heel wat ervaring hebben in het alsmaar groeiende alumninetwerk van de weekendschool. Ofwel in een vestigingsraad, een jongeren adviesraad of met één van de honderden masterclasses waar IMC Alumni toegang toe biedt.

Gemeente Tilburg

Hans Kokke is afgevaardigde van gemeente Tilburg en heeft de eer om dit jaar zijn krabbel onder de diploma’s te zetten. Hans: “Ik begreep nooit waarom kinderen op zondag naar school wilden gaan. Na het zien van foto’s van alle vakken die de kinderen hebben gehad en alles wat ze daarbij konden en mochten doen, snap ik heel goed dat ze balen dat ze niet meer elke zondag mogen. Ik zou willen dat ik die kans ooit had gekregen.”

Diploma uitreiking

Voor Chantal van Rijswijk is het alweer de derde groep die ze naar de eindstreep begeleidt. Het is er niet minder spannend om: “Het lijkt wel of de kinderen elk jaar slimmer en kritischer zijn. Er worden niet alleen meer vragen aan gastdocenten gesteld, maar vooral ook aan ons en de keuzes die we maken binnen ons curriculum.” Haar klassendocenten nemen ook afscheid, maar Chantal peinst er niet over. “Ik heb het mooiste werk van iedereen. Sommige mensen maken in hun leven met wat mazzel vier, hooguit vijf beroepen mee. Ik elke week wat anders.”

IMC Weekendschool

Meer informatie

Meer weten over de weekendschool? Kijk even op www.imcweekendschool.nl en laat je inspireren.