Dit jaar geen collecte aan de deur: Amnesty International gaat volledig online collecteren voor gelijke rechten

Collecte Amnesty International

Binnenkort is het weer tijd voor het jaarlijkse collecte moment van Amnesty International. Dit jaar bellen zij echter niet aan, maar gaat Amnesty volledig online collecteren. Waarvoor? Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland voelt dit als vanzelfsprekend, maar mogen we niet vergeten dat er veel mensen zijn die deze vrijheid niet hebben. Amnesty komt daarom op voor mensen die ten onrechte worden vervolgd, worden gemarteld of onderdrukt voor het uiten van een mening of uitspreken wie ze zijn. De online collecte van dit jaar vindt plaats van 14 tot en met 20 maart 2021.

Geef om vrijheid

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2021 voor de negentiende keer haar landelijke collecte. Echter wel heel anders vanwege het coronavirus, namelijk volledig online. In 2020 gingen in heel Nederland 12,5 duizend collectanten langs de deuren en haalden toen ruim € 900.000 op voor het werk van Amnesty. De organisatie hoopt dat mensen ook royaal giften zullen doen in de digitale collectebus die haar collectanten zullen aanbieden. En het is meer dan ooit nodig wanneer je kijkt naar de mensenrechtenschendingen wereldwijd.

Het doel van Amnesty

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

Iedereen kan nu veilig collecteren voor Amnesty

Iedereen die Amnesty een warm hart toe draagt en ook een steentje wil bijdragen kan zelf een online collectebus aanmaken via amnesty.digicollect.nl. Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op de website.