Dit mag je niet missen tijdens de TilburgvoorCultuurNACHT

tilburgvoorcultuurnacht

Een nacht lang, voor een kleine prijs naar bijzondere culturele uitspattingen in Tilburg? Dat kan zaterdag 29 oktober tijdens de jaarlijkse TilburgvoorCultuurNACHT. In het centrum van Tilburg zijn er 30 verschillende optredens op diverse locaties. Kom langs en geniet een nacht vol met kunst, muziek, dans, theater, literatuur en food!

Fotobijschrift: Deze foto maakte Bas Haans vorig jaar tijdens de opening van TilburgvoorCultuurNACHT 2015.

CultuurNACHT

Tijdens de nacht zijn er 30 verschillende optredens op diverse locaties. Onder andere de NWE Vorst, Het Zuidelijk Toneel en Theaters Tilburg doen mee. Dit is een pas een kleine greep uit de bedrijven die mee doen. Extra bijzonder dit jaar: een aantal Tilburgse artiesten de samenwerking aangaan met vluchtelingen.

Niet te missen

Op de site van TilburgvoorCultuurNACHT is het complete programma van de nacht te te vinden. In dit artikel vind je enkele hoogtepunten. Bekijk ze hier:

1. De opening 

De nacht wordt geopend met de Vol is Vol dinnershow. De opening valt het best te omschrijven als een Syrische bruiloft meets Oktoberfest. Bij de dinnershow wordt er samengewerkt met vluchtelingen. Zo is de gastheer een choreograaf uit Damascus, een kok uit Aleppo en een restauranthouder uit Afghanistan. De gerechten worden opgediend door Tilburgse artiesten.

2. Mannenavond

Ook Het Zuidelijk Toneel doet in samenwerking met Theaters Tilburg & DansBrabant mee aan de cultuurnacht. Naar aanleiding van de voorstelling ‘De man is lam’ organiseert Het Zuidelijk Toneel houdt faciliteert deze avond  een tafel waar iedereen welkom is in aanloop naar de voorstelling.

3. Factorium 

Bij Factorium Podiumkunsten wordt de performance ‘De Bestemming‘ gespeeld. In deze krachtige performance is de toeschouwer letterlijk onderdeel van het optreden.

4. Drawing

Bij Vincents Tekenlokaal is er een heuse Drawing ToNight. Tijdens de korte workshops van 20 minuten maakt iedere bezoeker een deel van een groter geheel. Leuk detail: wie het mooiste onderdeel heeft gemaakt krijgt een toepasselijke prijs!

5. Historische films

Regionaal Archief Tilburg is tijdens de Cultuurnacht geen archief meer maar een historische bioscoop. Tijdens de Cultuurnacht worden er oude films over Tilburg gedraaid dat het archief in de collectie heeft. Zoals het hoort in een bioscoop is er popcorn en frisdrank aanwezig.

Tickets

De kaartjes van de TilburgvoorCultuurNACHT kosten €12,50. Je koopt één ticket en hebt daarmee overal toegang. Een ticket voor de TilburgvoorCultuurNACHT inclusief de Vol is Vol Dinnershow kost €17,50. Verkooppunten voor de tickets zijn: Factorium, De NWE Vorst, Theaters Tilburg en Paradox. Tijdens de reguliere openingstijden kun je een kaartje kopen aan de kassa. Online tickets zijn te koop via www.tilburgvoorcultuurnacht.nl