Dit mag je niet missen tijdens de Week van de Amateurkunst

week van de amateurkunst

Een week lang presenteren amateurkunstenaars en culturele organisaties zich met zo’n honderd tot honderdvijftig optredens, kijkjes achter de schermen, flash mobs en uiteenlopende festivals. De Week van de Amateurskunst staat weer voor de deur.

Van zaterdag 28 mei t/m zondag 5 juni wordt de zesde editie van de Week van de Amateurkunst georganiseerd, ook in Tilburg is er dan van alles te doen. Wij lichten een aantal activiteiten uit, wil je de volledige programmering zien? Download dan eventjes het programmaboekje.

Uitgelicht tijdens Week van de Amateurkunst

Kindertheaterdag bij Factorium

Op zaterdag 28 mei wordt er speciaal voor de kins een kindertheaterdag georganiseerd. Kinderen van alle leeftijden kunnen meedoen aan verschillende cursussen waarin ze leren om een musical of toneelstuk voor te bereiden en daarna ook op te voeren. Ze krijgen les van verschillende docenten en ze kunnen kiezen uit verschillende toneelstukken die ze leren en uitvoeren.

‘Kijk! Kunst voor het Raam’

Op zaterdag 28 mei wordt de grootste expositie van Tilburg tijdens de WAK geopend. Verschillende kunstenaars die zich bezighouden met het maken van beeldende kunst kunnen hun werk voor het raam hangen op plaatsen. Houd de website van Het Museum van Tilburg in de gaten voor de plekken waar je de kunst kunt bekijken.

Opera in Overdrive op het Pieter Vreedeplein

De Vereniging Tilburgse Opera presenteert samen met dans- en balletschool Show’em Dans & club Speedway-Tilburg het speciaal samengestelde Overdrive-orkest. Dit is een spannende cross-over tussen opera, moderne dans én breakdance. En dat samen met niemand minder dan Navin Roepan (inderdaad, bekend van onder andere de Hustlekidz) in een indrukwekkende danssolo! Verschillende graafmachines worden zaterdag 28 mei van 15:30 – 16:30 uur op het plein geplaatst. Wat een graafmachine en radiografisch bestuurbare autootjes met opera en dans te maken hebben, merk je snel.

Talent spotten tijdens het Factorium Festival

Voor het derde jaar geven leerlingen en meesters tijdens het Factorium Festival bijzondere muziek-, theater-, dans- en musicaloptredens. Zo kun je bij Zingende Kappers je haren laten doen en ondertussen genieten van de muziek en de kunst die wordt verzorgd door onder andere graffiti artiest Joep van Gassel, zijn er optredens van onder andere Isabelle Amé en Jeroen Kant en kun je meedoen aan dansworkshops van verschillende danscoryfeeën. Het Factorium Festival vindt op zondag 29 mei van 13:00 – 18:00 uur plaats op verschillende plekken in de Tilburgse binnenstad. De toegang is gratis.

Tilburg in Koor in Concertzaal en Muzentuin

Op zondag 5 juni vindt alweer de vijfde editie plaats van het groots opgezette korenfestival Tilburg in Koor. Ruim 30 koren en zanggroepen presenteren zich deze middag in de concertzaal en Muzentuin. Tilburg in Koor  is een gevarieerde muzikale wandeling van jazz naar pop en van Slavische liederen naar opera, musical en klassieke muziek.

Meer evenementen

Ben je op zoek naar meer evenementen tijdens de Week van de Amateurkunst? Bekijk dan onze uitagenda voor het meest complete overzicht van evenementen in Tilburg.