XXL Paasweekend: dit mag je niet missen in Tilburg

paasweekend in Tilburg

Wat heerlijk! Door Goede Vrijdag en Tweede Paasdag genieten veel Tilburgers van een lang weekend. Veel vrije tijd betekent veel vrije uurtjes om lekker op pad te gaan. Daarom klappen wij er dit weekend een XXL editie van de weekend uittips tegenaan. Lees snel verder wat je niet mag missen in het paasweekend in Tilburg. 

Tijdens Pasen lekker lunchen of brunchen? Wij hebben een artikel geschreven met een aantal leuke paastips.

Vrijdag 14 april 2017 (Goede Vrijdag)

Jubileumeditie Jesus Christ in Concert

Voor de vijfde en tevens laatste keer staat Jesus Christ in Concert op het programma in poppodium 013. Het musical- en meezingspektakel wordt dit jaar grootser dan ooit opgezet. Er zijn nog kaarten.

De Dutch Don’t Dance Division in Jan van Besouw

De Dutch Don’t Dance Division staat bekend om haar veelzijdige aanbod van dans en dansers uit allerlei disciplines en leeftijdscategorieën. De show begint om 20:30 uur in Goirle.

Machinekamer in Club Smederij

Vrijdag is je laatste kans om Machinekamer in Club Smederij te bezoeken. Verschillende techno- en deephouse dj’s draaien de beste plaatsen. Kaarten kosten €15,-.

Zaterdag 15 april 2017

Voorjaarsmarkt bij La Poubelle

Vintage helemaal jouw ding? La Poubelle organiseert zaterdag een gratis voorjaarsmarkt van 10:00 – 17:00 uur.

Paaseieren schilderen bij Groenrijk Tilburg

Alvast in de paasstemming komen? Bij Groenrijk Tilburg kun je zaterdag van 12:00 – 17:00 uur paaseieren schilderen en tegelijkertijd lekker shoppen.

Temptation Island’s dj Brooklyn in Club Epic

Merijn van Temptation Island is in het dagelijks leven dj. Hij draait zaterdagnacht in Club Epic. De entree is gratis.

Paaseiland in Poppodium 013

Van 22:00 – 04:00 uur kun je volop dansen in Poppodium 013. Artiesten als De Sluwe Vos & Sef treden op en Waterjump host de silent disco.

Zondag 16 april 2017 (Eerste Paasdag)

Willem II – Go Ahead Eagles

Doordat Willem II drie nederlagen op rij heeft geleden, is de wedstrijd van aanstaande zondag ineens heel erg belangrijk. Bij winst is Willem II nu echt definitief verzekerd van Eredivisie voetbal komend seizoen. De wedstrijd begint om 12:30 uur en er zijn nog kaarten.

Dwaalboktour in het Dwaalgebied

Van 14:00 – 20:00 uur kun je genieten van verschillende lentebieren bij horecaondernemers in het Dwaalgebied. Bij de bieren wordt een lekkere bite geserveerd.

SoulCity in Dudok Tilburg

Tijdens SoulCity geniet je van 21:00 – 03:00 uur van dampende soulclassics in Dudok Tilburg. Extra leuk: er wordt de hele avond op vinyl gedraaid. Voor €8,- ben je er al bij.

Hollandse avond bij Feestcafé de Prins

Omdat iedereen op maandag vrij is, organiseert Feestcafé de Prins op zondagavond een Hollandse avond. Van 21:00 – 04:00 uur kun je lekker doorhalen aan de Paleisring.

Platen met Pasen bij Cul de Sac

Vier draaitafels, zes dj’s, leuke mensen, lekker bier en de volgende dag vrij. Prima ingrediënten voor een heerlijk avondje uit in Cul de Sac.

Maandag 17 april 2017 (Tweede Paasdag)

Tilburgse Plattelandsfair in de Spoorzone

Tijdens dit evenement worden de Koepelhal en de Wagenmakerij in de Tilburgse Spoorzone omgetoverd tot een unieke locatie waar stad en platteland hand-in-hand gaan en waar bezoekers kunnen genieten van lekker eten, leuke activiteiten en een gezellige rommelmarkt.

Snuffelspektakel bij het Koning Willem II Stadion

Rondom het Koning Willem II Stadion strijkt weer een gigantische markt neer waar je bij honderden stands kunt snuffelen. De markt staat er van 10:00 – 17:00 uur.

Loop de koninklijke wandelroute met de Stadsgidserij

Wil jij de koninklijke route nog voor de koninklijke familie wandelen? Op Tweede Paasdag neemt de Stadsgidserij je mee en vertelt je leuke anekdotes en historische verhalen. De wandeling start om 12:00 uur vanaf Centraal Station.

Halve finale play-offs: DESTIL Trappers – Moskitos Essen

De vierde wedstrijd in de best-of-five serie staat op Tweede Paasdag op het programma. De puck valt om 15:00 uur in het IJssportcentrum op Stappegoor.

Meer weekend uittips

Naast deze uitgelichte uittips zijn er natuurlijk nog meer dingen te doen in Tilburg. Bekijk voor een compleet overzicht in de agenda van Tilburg.com. Heb je zelf nog leuke plannen? Schroom niet om ze hier achter te laten.