Dit verandert er in de Tilburgse binnenstad

tilburgse binnenstad

De binnenstad van Tilburg krijgt binnenkort weer een extra impuls. Nadat Primark eerder besloot om naar Tilburg te komen heeft het voormalige V&D pand met de komst van Hudson’s Bay ook een nieuwe invulling. Wanneer de winkel opengaat is nog onbekend. Voorafgaand aan de opening wordt de locatie met in totaal zo’n 12.400 vierkante meter winkeloppervlakte door eigenaar Royalton Hill gerenoveerd. 

De binnenstad van Tilburg blijft veranderen en langzaam maar zeker komt er een eind aan de leegstand in het hart van de stad. Door de plannen in de binnenstad durven ketens als Primark, Zara, H&M en nu dus ook Hudson’s Bay het aan om in Tilburg te vestigen of de winkel uit te breiden. Maar dat is nog lang niet alles!

Gezond Eten gaat open

Gezond Eten Tilburg is inmiddels geopend in de Tuinstraat. Je kunt er gezonde gerechten afhalen of laten thuisbezorgen. De zaak werkt met twee koks waarvan er eentje in een sterrenrestaurant heeft gewerkt. De gerechten op de kaart zijn gezond en bijzonder. Zo kun je er Misosoep bestellen, een frisse bonensalade met pompoen of gerookte zalm en biologische hangop met mint, rood fruit en agavesiroop. Loopt het water je uit de mond? Bekijk dan de volledige menukaart.

Mugs & Muffins verhuist

Nog meer mutaties in de horeca; het pand van Mugs & Muffins in de Willem II staat staat de huur. Dit blijkt uit de posters op het pand. De zaak gaat Tilburg overigens niet verlaten, ze zoeken naar een nieuwe locatie. Voorlopig is Mugs & Muffins nog geopend op de huidige locatie, hoewel ze wel bezig zijn met een nieuwe locatie. ”Op dit moment kunnen we nog niet vertellen waar we heengaan, we zitten nog te wachten op groen licht van de gemeente voor de nieuwe locatie. Zo gauw we daar duidelijkheid in hebben maken we dat natuurlijk meteen bekend,” aldus Martijn van der Weijden op de Facebookpagina van de zaak.

Libanees eten bij Nawaf

Op zoek naar lekker Arabisch eten? De Korvelseweg is sinds deze week een Libanees restaurant rijker: Nawaf. Van heerlijke verse hummus tot baba ganoush, ze hebben het. Maar er zijn ook zat gerechten te bestellen die wat minder bekend zijn. Voor de menukaart kun je eventjes de Facebookpagina van Nawaf bekijken.

Square sluit na dit weekend

Na 34 jaar ondernemen in de Heuvelpoort passage vonden Jeske en Martin Maarschalkerweerd het welletjes. Ze besloten onlangs om hun zaak Square te sluiten. Dit weekend kun je voor de laatste keer feestvieren bij Square.