Dit was Kruikenstad 2018: een terugblik op carnaval

Kruikenstad 2018

Dat was het dan. Carnaval 2018 is over, gedaan, afgelopen. De stadssleutel is weer overgedragen aan onze burgemeester, de Kruikenzeiker is van de sokkel gehaald en met het verdwijnen van de feestende massa verandert Kruikenstad weer gewoon in Tilburg. Wil je nog één keer nagenieten van het schôônste fist van ’t jaor? Wij hebben de hoogtepunten voor je op een rijtje gezet. 

Carnavalsvrijdag

De carnavalsvrijdag begon meteen goed met de jaarlijkse Kroegendwèèltocht. Duizenden feestgangers trokken van kroeg naar kroeg om de sfeer (en het bier) te proeven. Check hier de leukste foto’s.

Wil je alle foto’s van de carnavalsmaandag bekijken? Check dan de onderstaande fotoboeken.

Carnavalszaterdag

Het carnavalsfeest begon op zaterdag officieel met d’n Inhoal van Prins Etiënne d’n Irste, de overdracht van de sleutel en uitsluitend het Haandeschudde. Ondertussen werd er op het Piusplein flink gefeest bij Dronkedaorissen Outdoor en stonden de Theaters Tilburg in het teken van Et Tulpefist.

Wil je alle foto’s van de carnavalszaterdag bekijken? Check dan de onderstaande fotoboeken.

Carnavalszondag

Denk je aan de carnavalszondag, dan denk je aan d’n Opstoet! Om 12.30 uur vertrok de parade vanuit de Piushaven, om na een paar uur aan te komen op de Heuvelring. Na d’n Opstoet was het feest nog lang niet voorbij. Op het Piusplein, de stadhuisstraat en de Korte Heuvel werd nog tot in de vroege uurtjes doorgefeest.

Wil je alle foto’s van de carnavalszondag bekijken? Check dan de onderstaande fotoboeken.

Carnavalsmaandag

Op de carnavalsmaandag was er enorm veel te beleven in Kruikenstad. De vroege vogels konden genieten van de jaarlijkse Kruikenviering in de Sint Jozefkerk met aansluitend de Kruikenbruiloft. Daarnaast stond 013 in het teken van het Tjeukefist, trok een feestende massa naar de Korte Heuvel voor het Kaajbaandefist en stond de Heuvel ’s avonds vol voor Kruikenstad in Koor.

Wil je alle foto’s van de carnavalsmaandag bekijken? Check dan de onderstaande fotoboeken.

Carnavalsdinsdag

Na vier dagen carnaval loopt niet iedereen er meer zo fris bij, maar het programma ging gewoon door. De middag begon in de Tilburgse binnenstad met de Kènderstoet, gevolgd door het BoelieKroelieFist. Nadat de laatste biertjes werden gedronken en de laatste polonaises werden ingezet werd de avond officieel afgesloten met Et Sebiet.

Wil je alle foto’s van de carnavalsdinsdag bekijken? Check dan de onderstaande fotoboeken.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg