Nieuws

dit weekend in tilburg
Let op! Dit artikel is al 1542 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dit weekend in Tilburg: Drakenboot Festival, Spoormarkt en meer

Vervelen in het weekend? Dat zit er in Tilburg niet in! Dat Tilburg een échte evenementenstad is, wordt ook dit weekend weer duidelijk. Zo vindt het jaarlijkse Drakenboot Festival weer plaats, kun je naar de heerlijke versmarkt in de Spoorzone en kun je kijken naar de Ronde van de Korvel. Wil jij weten wat er nog meer te doen is in het weekend van 8, 9 & 10 september in Tilburg? Check dan hier de leukste uittips.

Foto: @juledownunder

Hele weekend

Open Monumentendag

Op zaterdag en zondag kun je binnen kijken bij veertien monumenten in Tilburg en omgeving. Aanraders zijn Grotto, de Hasseltse Kapel of het TextielMuseum, maar er staan ook minder bekende panden op die zeker de moeite waard zijn!

Parkfestival in het Ypelaerpark

Het Ypelaerpark is gerestaureerd en dit weekend in volle glorie te bewonderen tijden het Parkfestival. Vorig jaar vond het terugkerende festival niet plaats, dit jaar zijn ze gelukkig weer terug met de welbekende vrijmarkt.

Vrijdag 8 september

Oesterparty Bij Vermeer

Het oesterseizoen is geopend en hoe kun je het weekend beter inluiden dan met een oesterparty? Terwijl jij bij Bij Vermeer van je borrel geniet, worden de verse oesters je bijgebracht.

Jazzavond in de Piushaven

Undici Keukens houdt een heerlijke jazzavond met live muziek en heerlijke hapjes van kookstudio Bollore. Je vindt ze in Falcon in de Piushaven en voor €32,50 per persoon heb jij een volledig verzorgde avond.

Varende bierproeverij

Tijdens deze rondvaart krijg je de highlights van de Tilburgse Piushaven te zien én een bierproeverij voorgeschoteld. Biersommelier van Opener presenteert zes speciaalbieren mét bijpassende hapjes.

Proef de cultuur van Marokko

In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten. Daarom kun je bij ´t Sant elke maand kennis maken met een andere cultuur. Vandaag is de Marokkaanse cultuur aan de beurt met een modeshow, muziek, dans en hapjes.

Zaterdag 9 september

WII – ADO in het Koning Willem II Stadion

Dit zou zomaar de eerste overwinning van het seizoen kunnen zijn: bij de wedstrijd WII-ADO moet je dus bij zijn. Er zijn nog tickets, bestellen dus!

Clubavond Boter. in Hall of Fame

Boter. zegt de tegenhanger van het commerciële uitgaansleven te zijn. Verwacht experimentele futuristische muziek in combinatie met funk, soul, hiphop en r&b.

Ghettohousedrummachine bij Gin Fizz

De jonge producer en dj heeft al het nodige laten zien en zorgt bij Gin Fizz voor een heerlijke all nighter. De entree is gratis, de bar is open vanaf 16.00 uur en Ghettohousedrummachine is vanaf 22.00 uur van de partij.

Zondag 10 september

Spoormarkt bij de Houtloods

Bij restaurant de Houtloods strijkt de ambachtelijke VERS-markt terug onder de naam Spoormarkt. Een aanrader voor de foodies die van producten houden die rechtstreeks van de boer komen.

Drakenboot Festival

Er wordt weer wat afgetrommeld, geroeid en geroepen tijdens het Drakenboot Festival. Zondag keert het evenement met de roeiwedstrijd in Aziatische sferen weer terug in de Tilburgse Piushaven.

Ronde van de Korvel

Eerder dit jaar maakte de Ronde van de Besterd opnieuw haar intrede, dit weekend is de befaamde Ronde van de Korvel aan de beurt. Check hier het parcours.

Yard Sale bij Club Smederij

In de binnentuin van Club Smederij vindt de eerste editie van de Yard Sale plaats. Ouderwetse gezelligheid in een modern jasje met design, sneakers, kleding, eten & drinken. Entree is gratis!

Rommelmarkt in de Reeshof

In de D/G buurt van de Reeshof wordt een rommelmarkt zonder winstoogmerk georganiseerd. En dat vinden wij leuk: de entree is namelijk gratis.

Meer uittips

Heb je nog meer tips om het weekend leuk door te komen in Tilburg? Laat ze gerust achter in de reacties!

Reageer op dit bericht