15 tips voor dit weekend in Tilburg: van intieme happy hardcore tot buitentheater

Voor docenten, studenten en leerlingen is het eindelijk zover: niet alleen het weekend, maar ook de zomervakantie gaat van start! En hoe kun je dat beter inluiden dan met een goedgevuld weekend in Tilburg?

Juist, je voelt hem al aankomen: we hebben de leukste uittips voor je verzameld voor vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli. En het mooie is: soms hoef je niet eens je huis uit om toch van lokaal talent te genieten. Maar als je juist wél op pad wilt, dan hebben we ook genoeg te tippen.

15x tips voor dit weekend

#1 Intieme happy hardcore

Charly Lownoise & Mental Theo geven vrijdag een exclusief live concert in 013 voor 100 bezoekers. En mocht het concert al uitverkocht zijn, dan kun je ook online tickets kopen om de livestream te bekijken. Lees hier meer.

#2 Singer-songwriters op het buitenpodium

Wat is er leuker dan in de buitenlucht met een drankje genieten van mooie optredens? Vrijdag kun je genieten van de twee singer-songwriters Lisa van Nes en Stephanie Struijk op het buitenpodium van Theaters Tilburg. Lees hier meer.

#3 Café Philip gaat weer open

Na vier stille maanden kun je dit weekend eindelijk weer naar Café Philip. Ouderwets stappen kan nog even niet, daarom komen ze nu met stappen 2.0: zitplaatsen, een fijne borrelsfeer met cocktails en lekkere hapjes. En ze openen ook al om 19:00 uur in plaats van 22:00 uur, lees hier meer.

#4 Stadsstrand Beachy opent dit weekend

Na wat tegenslagen, gaat zaterdag 12 juli om 12:00 uur Stadsstrand Beachy eindelijk open aan de Smariuskade. Heerlijk met de voetjes in het zand, fijne feestjes, kampvuren en een lekker vakantiegevoel in eigen stad. Het strand is dagelijks open van 12:00 tot 23:00 uur, lees hier meer.

#5 Toch nog een beetje WOO HAH!

Helaas dit jaar geen WOO HAH!, maar je hoeft het gelukkig niet helemaal te missen. Zo zorgt de organisatie voor een livestream die je vanuit huis kunt bekijken. Of je kunt naar 013 zelf waar je de livestream met indrukwekkend geluid kunt beleven. Lees hier meer.

#6 3FM provincietour

De culturele sector heeft het momenteel moeilijk. Om poppodia en artiesten te steunen, organiseert 3FM in juli de provincietour. Zaterdag treden Wies en Jeangu Macrooy op voor 100 mensen in de Next Stage van 013. Lees hier meer.

#7 Van Horen Zeggen is de Sjaak

Bistro St. Sjaak komt zaterdagavond koken bij Klein Café van Horen Zeggen in de Stadhuisstraat! Vooraf even reserveren en er je kunt kiezen uit een menu du chef met vlees of vis. Lees hier meer.

#8 Kleinschalige voorstellingen van Jörgen Raymann

Sinds vorige week is Theaters Tilburg gestart met het zomerprogramma! En dat zijn exclusieve shows voor 100 mensen. Zaterdag staat Jörgen Raymann op de bühne met maar liefst twee shows op één avond. Lees hier meer.

#9 Karten, lasergamen en bowlen

Dit is toch wel top om je zomervakantie mee in te luiden: Voltage heeft nu zomerdeals waardoor je met korting kun karten, lasergamen en bowlen. Zo kun je 2x karten en 2x lasergamen voor €27,- of 2x lasergamen en 55 minuten bowlen voor €20,-. Lees hier meer.

#10 Feesten op het terras

Verlang jij ook zo Terug Naar Toen? Schuif dan zaterdag aan bij het terrasfeestje van Club Smederij met heerlijke 90’s en 00’s hits. Helemaal volgens de regels van het RIVM, dus je boekt een tafel op het terras met je huishouden. Lees hier meer.

#11 Wandelen met ezels

Ja, je leest het goed: zaterdagmiddag kun je een wandeling gaan maken met ezels. Schijnt erg ontspannen te zijn. Je kunt zelf naar de locatie rijden in Baarle-Nassau, maar er is ook begeleidend vervoer vanaf Station Tilburg. Lees hier meer.

#12 Aan het bier bij Leonardo

Bar Leonardo gaat dit weekend de samenwerking aan met Amundsen, een bierbrouwerij uit Oslo. Tijdens de tap take-over hebben ze zes zeer exclusieve bieren op fust die speciaal naar Nederland komen. En ook op de fles hebben ze genoeg biertjes. Lees hier meer.

#13 Barbecue met plaatjes van Flamboyant

The Cat’s Back is zondag terug met – naar eigen zeggen – hun beroemde BBQ sessie! Danny staat achter de grill en Flamboyant achter de decks met lekker zomerse plaatjes. Ben op tijd, want vol is vol. Lees hier meer.

#14 Zomersessies met lokale makers

Theater de Nieuwe Vorst nodigt zes avonden lokale makers uit voor live performances. Vrijdag toont Catwalk nieuw werk over Fast Fashion, de rauwe randjes van de maatschappij en wereldse kledingstijlen. Entree? Je betaalt wat je wilt, lees hier meer.

#15 Viergangendiner met optreden van Rolf Sanchez

La Nouvelle Auberge trakteert elke zondag in juli op optredens van leuke artiesten. Tijdens de Sunday Sessions staat dit weekend een intiem optreden van Rolf Sanchez op het programma. En dat terwijl je ook nog van een heerlijk viergangendiner geniet. Lees hier meer.

Fèèn weekend!