Dit zijn de drie beste gerechten van Tilburg Culinair

top drie gerechten culinair

Ga je dit weekend naar Tilburg Culinair op het Louis Bouwmeesterplein? Dan kun je kiezen uit ruim vijftig mooie gerechten. Als je last krijgt van acute keuzestress, helpen wij je graag bij het selecteren van de drie mooiste gerechtjes. Dit zijn de drie beste gerechten van Tilburg Culinair!

We hebben de gerechten nog niet allemaal zelf geproefd, maar dat hoefde ook niet. Tilburg Culinair kent elk jaar een prijs toe aan het restaurant dat het beste gerecht presenteert. Dit jaar stond de jury onder voorzitterschap Carlo Chantrel, chef-kok bij sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur.

De beste gerechten volgens chef Chantrel

  • Het beste gerecht van vind je bij Restaurant De Voorkamer. Tijdens Tilburg Culinair serveert het restaurant uit Udenhout een combinatie van zeebaars en gerookte paling met tomaatbereidingen, limoen en mierikswortel. Volgens de jury is het een mooi en verrassend gerecht met een hoge smaakrijkdom en smaken die goed in balans zijn. Van de 6 punten die de jury te vergeven had, scoorde dit gerecht er heel overtuigend 5,75.
  • De tweede plaats is voor De Houtloods. Dit restaurant steelt de show met een fris gerecht van zee-egel, komkommer en ponzu.
  • De derde plaats is voor Taste!. Dit restaurant serveert een bijzonder hoofdgerecht van buikspek en langoustine met passievrucht, koolrabi en groene asperge.

Al deze gerechten kosten 3 Troskes. Ben er snel bij. De ervaring leert dat deze prijswinnende gerechten heel populair zijn.

Culinaire snacks

Een leuke vernieuwing die Tilburg Culinair dit jaar introduceerde, is de Culinaire Snack. De naam verraadt het al: je hapt de snack makkelijk weg en bestek heb je niet nodig. Elk deelnemend restaurant serveert z’n eigen signature snack. In totaal heb je de keuze uit tien verschillende snacks die in prijs variëren van 2 tot 3 Troskes. De snacks zijn elke dag verkrijgbaar tijdens de laatste twee uur voor sluit.

Ga naar Culinair!

Tien restaurants, bijna vijftig supergerechten, prima entertainment, een overdekt culinair plein waardoor je ook als het regent lekker droog staat: reden genoeg om dit weekend een kijkje te gaan nemen. Tilburg Culinair is op donderdag 26 september gestart met een feestelijke openingsavond. Het culinaire festival is vrijdag de 27e vanaf 20.00 uur voor iedereen toegankelijk. Ga voor meer informatie over snacks, gerechten, deelnemers en openingstijden naar de website.

Benieuwd hoe de eerste avond (26 september) van Culinair eruit zag? Hieronder vind je een kleine sfeerimpressie: