Nieuws

vrijwilligersprijzen
Let op! Dit artikel is al 330 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dit zijn de winnaars van de vrijwilligersprijzen gemeente Tilburg 2019

Op vrijdag 25 oktober zijn bij Interpolis aan de Spoorlaan de Vrijwilligersprijzen Gemeente Tilburg 2019 uitgereikt. De titel ‘Vrijwilliger van het jaar’ ging naar Faaisa Cabdi. Stichting Kindervakantiewerk Tilburg is uitgeroepen tot ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’. De winnaar van de ‘Jongerenvrijwilligersprijs’ was al eerder bekend, dat is Evy Ligtvoet uit Tilburg.

Vrijwilliger van het jaar

Faaisa Cabdi is al 19 jaar vrijwilliger bij ContourdeTwern in de wijk Wandelbos in Tilburg-West. Ze geeft naailessen, is kartrekster van de vrouwengroepen en speelt een belangrijke rol in de Somalische gemeenschap. De jury roemt Faaisa om de verbindende rol die ze heeft in beide
Tilburgse wijken. Zij doet het vrijwilligerswerk met veel liefde, toewijding en zorg en zet zich op een bijzondere wijze in voor de medemens.

Vrijwilligersorganisatie van het jaar

Met bijna 1000 vrijwilligers zorgt Stichting Kindervakantiewerk Tilburg ervoor dat ruim 3.200 kinderen hun zomervakantie afsluiten met sport, spel en uitstapjes. De jury is trots en onder de indruk van zo’n grote groep vrijwilligers van alle leeftijden. Dankzij hun belangeloze inzet zijn zij van grote betekenis voor de kinderen in onze gemeente.

Jongerenvrijwilligersprijs

Met haar 18 jaar heeft Evy Ligtvoet inmiddels al een behoorlijke staat van dienst als het gaat om vrijwilligerswerk. Zo is zij sinds haar dertiende met veel passie en enthousiasme actief bij Reddingsbrigade Tilburg ‘98. Daarnaast zet zij zich vrijwillig in als verkeersregelaar via VKR Midden-Brabant Reeshof bij diverse evenementen in Tilburg zoals de Avondvierdaagse, Muzenconcerten en het Draaimolenfestival. De jury vindt het heel bijzonder als je je op zo’n jonge leeftijd al zó betrokken voelt en je op deze manier bijdraagt aan een mooiere samenleving! Evy is een prachtig voorbeeld voor alle jongeren in Tilburg.

Vrijwilligersprijzen Gemeente Tilburg 2019

In opdracht van Gemeente Tilburg en in samenwerking met het Brabants Dagblad, organiseerde VrijwilligersTilburg de verkiezing en uitreiking van de Vrijwilligersprijzen Gemeente Tilburg 2019. Interpolis en Rabobank Tilburg en omstreken stelden het prijzengeld beschikbaar en verzorgden de feestelijke prijsuitreiking.

Reageer op dit bericht