Nieuws

de Spinnerij
Let op! Dit artikel is al 498 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dit zijn ze dan: de acht bewoners van Kattencafé de Spinnerij

Het kattencafé de Spinnerij is nog niet open, maar de bewoners zijn wel al ingetrokken. Acht lieve kroelkatten zijn de trotse bewoners. De opening zal 4 oktober zijn, want er is geen betere dag om open te gaan dan op dierendag. Je kunt dan de katten komen bewonderen – en natuurlijk een hapje eten en drinken – in de Langestraat.

De Spinnerij

De katten komen allemaal uit dezelfde organisatie namelijk P&M Cats Care Crete, waardoor de katten niet meer aan elkaar hoeven te wennen. Donderdag 17 september zijn de laatste vier katten opgehaald op Schiphol. Ze zijn dus nu eindelijk allemaal herenigd en gelukkig in de Spinnerij. Op de Facebookpagina van de Spinnerij kun je zien hoe het nu met ze gaat. Op de website zullen de katten binnenkort ook te zien zijn, maar hier vind je alvast een kleine introductie.

De katten

Catootje

Catootje is de eerste die voorgesteld werd in de Spinnerij, ook wel Catoo genoemd. Ze wordt beschreven als een druktemaker die de boel lekker op stelten gaat zetten. Ze is pas een jaar oud, dus ze houdt wel van een spelletje en lekker kroelen.

de Spinnerij

Bibi

Bibi is het zusje van Catoo en vindt zichzelf de knapste van de twee. Deze lieve katjes zijn ooit samen gevonden in een doos, daarom blijven ze het liefste bij elkaar.

de Spinnerij

Frenkie

Frenkie is ook pas een jaar en houdt heel veel van knuffelen en achter balletjes aan rennen. Hij heeft super veel zin om naar de Spinnerij te komen en daar zijn nieuwe vriendjes te ontmoeten.

de Spinnerij

Zoë

Zoë is al twee jaar en is een enorme knuffelkont. Ze houdt van mensen om zich heen en zou het super leuk vinden als jullie haar komen knuffelen in de Spinnerij.

de Spinnerij

Mattie

Mattie is het broertje van Frenkie en heeft super veel zin om gezellig in de Spinnerij te komen wonen met zijn broer.

de Spinnerij

Snickers

Deze rood met witte kat is drie jaar oud. Zijn naam heeft hij gekregen van een van de donateurs van de crowdfundingactie. De naam Snickers komt af van de naam van het bedrijf van deze donateur.

de Spinnerij

Ouzo

Ouzo is twee jaar oud. De keuze voor deze naam komt voort uit Griekeland, omdat de katten uit Kreta komen. Kittens die daar op straat gedumpt worden, komen door de organisatie P&M Cats Care Crete weer in een veilige omgeving, zo dus ook bij het kattencafé.

de Spinnerij

Taki

Ook wel Sir-Taki genoemd. Deze kat is ook gelijk de oudste van het stel, namelijk vier! De kat houdt ongelofelijk veel van kroelen, maar is ook echt een heertje. Er is daarom gekozen voor de naam Sir-Taki.

de Spinnerij

Meer informatie

Als je de katten wilt bezoeken moet je wel even reserveren. Dit kan binnenkort op de website van Kattencafé de Spinnerij. Voor de winkel die naast het café zit hoef je niet te reserveren. Wel hanteren ze een maximum aantal klanten in de winkel van acht personen. De zoektocht naar een geschikte locatie was lastiger dan verwacht, maar gelukkig heeft de Spinnerij nu een fijne locatie aan de Langestraat.