Nieuws

Coronaproof meivakantie
Let op! Dit artikel is al 433 dagen oud en wellicht niet meer relevant

DIY-proefjes, gratis bioscoopfilms en meer: tips voor een coronaproof meivakantie

Nog een paar dagen en alle kinderen in Tilburg hebben tweeënhalve week meivakantie. Normaal gesproken een periode van veel buitenspelen, op vakantie gaan en leuke activiteiten ondernemen. Maar dit jaar is de vakantie nét even wat anders. Om ervoor te zorgen dat kinderen zich niet vervelen en tóch een vakantiegevoel krijgen, hebben wij een aantal lokale tips op een rijtje gezet.

Leuke opdrachten

Heb jij één of meerdere kinderen thuis die wel van een uitdaging houden? Dan zijn de volgende tips iets voor jou:

DIY-proefjes voor thuis

Ontdekstation013, gevestigd in de Spoorzone, heeft een aantal leuke proefjes op een rij gezet die kinderen makkelijk thuis kunnen uitvoeren. Zo kun je leren hoe je zelf een vulkaan maakt, hoe je kunt schilderen in melk, hoe je shower melts maakt en nog veel meer. Je vindt de video’s op Facebook.

Het KinderReclameBureau

VeertienElf Media heeft in recordtempo iets ontzettend leuks opgezet: het KinderReclameBureau. Op de website vind je allemaal toffe missies, voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool, die allemaal iets met reclame te maken hebben. Denk hierbij aan: het bedenken van een logo, het maken van foto’s, vloggen, blogs schrijven en nog veel meer.

Safari School

Ook Beekse Bergen biedt wat extra uitdaging voor kinderen die meer willen weten over biologie. Elke dinsdag en donderdag geven rangers van het park een online biologieles. Bijvoorbeeld over wat de dieren eten of welke dieren met uitsterven worden bedreigd. De les is compleet met opdracht waar kinderen dezelfde dag nog mee aan de slag kunnen en is te volgen via Facebook of YouTube.

Andere leuke tips

Maar dat is nog niet alles! We hebben nog wat meer tips verzameld voor een coronaproof meivakantie:

Missen wij iets?

Heb jij nog leuke tips voor ons (én je mede-Tilburgers)? Laat het dan even weten door een reactie achter te laten onder dit bericht, op social media of door te mailen naar info@tilburg.com.

Reageer op dit bericht