DJ duo Fatguys komt met online Tilburgse Stadsbingo vanuit McDonald’s Tilburg

stadsbingo

Wat een topbericht op de maandag! Aankomende vrijdag organiseren DJ duo Fatguys en McDonald’s Tilburg Centrum ‘de Grote StadsBingo Tilburg’. Deze online avond, met verschillende spelonderdelen, is te volgen via een livestream op Facebook of Youtube en begint om 20.00 uur. De opbrengst van de bingo zal gebruikt worden om diverse leuke evenementen- en entertainmentinitiatieven straks een boost te kunnen geven. “We hopen zo na de crisis de stad samen weer snel zo bruisend te kunnen maken als dat deze was.”

Phil van Roij is Dj bij het DJ duo Fatguys, maar momenteel zijn er geen optredens en zit hij zoveel mogelijk thuis. “Maar entertainen zit in mijn bloed, eigenlijk bij onze hele branche wel, wij kunnen niet stilzitten.” Daarom komt hij samen met McDonald’s Tilburg Centrum met het initiatief om De Grote Stadsbingo Tilburg te houden. “Tilburg wordt tegenwoordig gezien als de brandhaard van het virus. Het is tijd om Tilburg weer in een positief daglicht te zetten. Ik mis het gehele sociale gebeuren wat mijn DJ leven normaal gesproken biedt. Daarom gaan we vrijdagavond een gezellige avond houden door en voor de Tilburgse evenementen- en entertainment scene.”

McBingo

Het idee voor een McBingo was er al ver voor corona: “In betere tijden kwamen wij met regelmaat in de McDonald’s, vooral in de nacht. Wanneer het personeel daar de nummers van de bestellingen omroept, is er altijd wel iemand die dan luidkeels BINGO scandeert. Daar moeten we iets mee doen dacht ik toen!” Van een fysieke bingo-avond in het restaurant is helaas door het virus geen sprake, maar de eigenaar van het restaurant (Peter van Dungen) was ook over een online variant erg te spreken. “We zijn Always Open for Good Times en sinds kort bezorgen we ook thuis. Met de online bingo brengen we ‘good times’ echt bij de mensen de woonkamer binnen.”

Vanuit de McDonald’s

De Grote Stadsbingo Tilburg zal volledig veilig volgens de maatregelen van het RIVM gehouden worden. Alles wordt op de bovenverdieping van de McDonald’s gefilmd, deze is niet toegankelijk voor publiek. De show kan thuis live gestreamd worden via televisie, laptop, iPad of telefoon. Ook de bingokaarten zijn digitaal. Bij het hebben van bingo is het de bedoeling een WhatsAppje te sturen naar het callcenter waar de bingo wordt gecontroleerd. Het telefoonnummer zal onder in beeld te vinden zijn. Als je hebt gewonnen zul je gebeld worden en live in de uitzending komen. Er zijn veel prijzen te winnen, variërend van een cadeaubon van deelnemende entertainmentbedrijven tot een all-inclusive diner bij McDonald’s Tilburg Centrum.

De Fatguys zullen als razende reporters op pad gaan, om op anderhalve meter de prijzen te bezorgen. De danseressen van de Fatguys, de zogenaamde Fatgirls, zitten door de coronacrisis momenteel ook zonder optredens en zullen ook een prominente rol spelen in het geheel. “Eigenlijk bestaat de hele crew uit jonge ondernemers uit de evenementensector. Nu grote evenementen zijn afgelast, waarschijnlijk tot er een vaccin is, is het bijna onmogelijk ons hoofd boven water te houden. Maar niemand gaat bij de pakken neer zitten, dat zit niet in onze aard, daarom blijven we leuke dingen zoals deze Bingo organiseren.”

Te winnen prijzen

In samenwerking met de lokale horeca zijn verschillende prijzen beschikbaar gesteld, variërend van McDonald’s tegoedbonnen tot JBL speakers, een cadeaubon van De Dolfijn of T-huis pakketten. “Daarnaast zullen we bij enkele Tilburgse horecazaken ook zelf cadeaubonnen inkopen, zodat we ook hen helpen tijdens deze crisis.” Via de evenementenpagina op Facebook zijn ook borrelpakketen van o.a. RIX en Bruin Kafee te koop om van te genieten tijdens de bingo-avond.

De opbrengst van de bingo zal gebruikt worden om diverse leuke evenementen- en entertainmentinitiatieven, die in een 1,5 meter samenleving niet eens kostendekkend te krijgen zijn, te steunen. “Hoe die er precies uit gaan zien, ligt aan hoe de maatregelen straks in de praktijk uitpakken. Maar we hopen op deze manier met een groep DJ’s, entertainers en organisatoren onze stad weer snel zo bruisend te kunnen maken als dat deze was.”

Bingokaarten zijn online te bestellen en kosten €7,50 per kaart. Een ‘boekje’ met drie kaarten kost €19,50.