DJ-workshops, tekenen en robotpop maken: Ontdekstation013 is open in de kerstvakantie

Kerstvakantie

Na enkele weken sluiting gaat Ontdekstation013 in de kerstvakantie weer open. Speciaal voor de kerst is gekozen voor een belangrijk maatschappelijk thema: upcyclen. Kinderen kunnen kennis maken met deze duurzame manier van hergebruik van materialen: ze maken rechtstreeks van oud materiaal iets nieuws.

Bijzonder thema in de kerstvakantie: upcyclen

Zo gaan de kinderen aan de slag met oude drankverpakkingen en maken hiermee in de scraphoek een robotpop. Vervolgens maken ze een film met deze handpoppen bij het green screen. Natuurlijk mag de handpop mee naar huis. Een ook van oude plastic tassen zijn hele mooie creaties te maken. Upcyclen van plastic gaat op een heel bijzondere manier, de kinderen maken kennis met deze techniek.

Tijdsblokken van 2,5 uur

Ontdekstation013 is in de kerstvakantie iedere dag geopend, behalve op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag. Je kunt kiezen uit een ochtend- of middagprogramma. In het tijdsblok van 2,5 uur kunnen de kinderen lekker op ontdekkingstocht en kunnen ouders plaatsnemen in de Kennismakerij of de kinderen overdragen aan de workshopbegeleiders en ze dan na 2,5 uur weer komen ophalen.

Speciaal programma

Op zondag 20 december zijn er dj-workshops in het Ontdekstation013 georganiseerd door dj-producer. Hiervoor zijn aparte tickets nodig. Op de woensdagen 23 en 30 december is Vincents Tekenlokaal geopend en kunnen kinderen ook kiezen voor een tekenworkshop. Voor meer informatie kun je terecht op de website van ontdekstation013.

Veiligheidsregels corona

Kinderen kunnen in de grote ruimtes van Ontdekstation013 veilig op ontdekkingstocht. Volwassenen zijn vanwege corona niet toegestaan in de speel- en ontdekruimtes en het dragen van een mondkapje is verplicht.