DMG en Verkeersschool Tilburg gaan nieuwe chauffeurs opleiden

klantenservice specialisten

De Mandemakers Groep (DMG) gaat door middel van een opleidingstraject dit jaar nog twintig nieuwe chauffeurs opleiden. Samen met de Verkeersschool Tilburg die al ruim 25 jaar samenwerkingspartner is van DMG, slaan ze voor dit traject de handen ineen. 

Chauffeurs opleiden

DMG start dit jaar nog een opleidingstraject met twintig nieuwe medewerkers om hen op te leiden tot chauffeur. Marcel van Veldhoven, manager Transport bij DMG keukens vertelt dat door factoren zoals afnemende belangstelling onder jongeren en de vergrijzing onder chauffeurs de krapte op de arbeidsmarkt groot is. ‘De vraag neemt toe in de regio waardoor het invullen van vacatures een grote uitdaging is’. Aldus Marcel van Veldhoven. Het unieke aan dit traject van DMG is dat het volledig gefinancierd wordt door de werkgever. Een nieuwe werknemer hoeft zelf niets bij te betalen en kan ondertussen meteen als bijrijder aan de slag. De opleidingen vinden overdag plaats in het eigen opleidingscentrum, zodat de werknemers deze onder werktijd kunnen volgen. Het nieuwe opleidingstraject start in oktober.

Goede resultaten

Of je nou wel of geen ervaring hebt in logistiek of transport, iedereen kan in aanmerking komen voor dit opleidingstraject. Directeur Ruud Bindels van Verkeersschool Tilburg vertelt dat ze de juiste mentaliteit en een klantgerichte instelling het allerbelangrijkste vinden. Als dat goed zit, investeren ze graag in hun medewerkers. DMG en Verkeersschool Tilburg behalen door intensieve samenwerking goede resultaten. ‘Onze slagingspercentage ligt 13% boven het landelijk gemiddelde’, aldus directeur Ruud Bindels van Verkeersschool Tilburg.

Binnen een maand het C rijbewijs halen

DMG verwacht door het nieuwe opleidingstraject medewerkers nog sneller op te kunnen leiden. Marcel van Veldhoven vertelt dat het nu zelfs mogelijk is om binnen een maand het C rijbewijs al te behalen. Dat was niet alles, het werken als chauffeur bij DMG heeft nog meer voordelen. Ze bieden hun medewerkers snel een vast contract. Daarnaast gaan ze altijd samen met een vaste collega op pad en zijn ze in de middag vaak op tijd thuis. De bezorgers komen bij klanten in heel Nederland en België.

Geïnteresseerd in het opleidingstraject van DMG? Reageer dan op de website van DMG.